Γιαννιτσοπούλου Κάλλια
Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, ΜSc, MBA, SRD
Υπεύθυνη του Επιστημονικού Διαιτολογικού Κέντρου ‘Σώμα Υγιές’
Η Κάλλια Θ. Γιαννιτσοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα. Αποφοίτησε με άριστα από το Βαρβάκειο Πειραματικό Σχολείο και στην συνέχεια ολοκλήρωσε τις σπουδές της στη διαιτολογία – διατροφή (BSc) στο Πανεπιστήμιο Surrey της Μεγάλης Βρετανίας (1999-2003) με ‘λιαν καλώς’.
Μετά τις βασικές της σπουδές στην διαιτολογία διατροφή, ολοκλήρωσε με άριστα δύο μεταπτυχιακά προγράμματα, το πρώτο στην κλινική διατροφή (MSc στην κλινική διατροφή, University of Surrey, 2003-2004) και το δεύτερο στη διοίκηση επιχειρήσεων (MBA, University of Leicester (2005-2007).
Είναι μέλος του Ελληνικού Συλλόγου Διαιτολόγων (ΗDA) (από το 2005) του Βρετανικού Συλλόγου Διαιτολόγων (BDA) (από το 2003) και του Βρετανικού Συμβουλίου Υγείας (από το 2003).
Παρακολούθηση κλινικών σεμιναρίων διατροφής:
1)Παρακολούθηση Σεμιναρίου για ασφάλεια τροφίμων από τα μέλη του Ακαδημαϊκού ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας και Υγιεινής (The Royal Institute of Public Health and Hygiene). Απόκτηση First Certificate in Food Safety (2000).
2) Παρακολούθηση Σεμιναρίου με θέμα “Κλινικές Ερευνητικές Μέθοδοι”. Απόκτηση Πιστοποιητικού Παρακολούθησης.
“Certificate in Basic Clinical Practice” από την Βrookwood Academy of Healthcare Research (2003).
3) Συμμετοχή στο 8ο συνέδριο Διαιτολογίας – Διατροφής του Πανελληνίου Συλλόγου Διαιτολόγων (2003).
4) Συμμετοχή στο 9ο συνέδριο Διαιτολογίας – Διατροφής του Πανελληνίου Συλλόγου Διαιτολόγων με παρουσίαση της Ερευνητικής Εργασίας του ΜSc με θέμα “Η επίδραση της υποδόριας χορήγησης της γκρελίνης στην όρεξη υποσιτισμένων νεφροπαθών”. Η εργασία δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό νεφρολογικό περιοδικό JASN.
5) Συμμετοχή στο 12ο Συνέδριο για την Υγεία των Εφήβων (2006).
6) Συμμετοχή στο 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αθηροσκλήρωσης σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Διατροφικό Σύλλογο (2006).
7) Συμμετοχή στο Συνέδριο Διατροφής και Μεταβολισμού του Ηarvard: Η Μεσογειακή Διατροφή τον 21ο αιώνα (2007).
8) Συμμετοχή στο 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αθηροσκλήρωσης σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Διαιτολόγων (2008).
9)Συμμετοχή στο Πρώτο Συνέδριο Διατροφικών Διαταραχών με διεθνή Συμμετοχή (Σεπτέμβριος 2009).
10) Συμμετοχή στο 10ο Πανελλήνιο Συνέδριο Διαιτολογίας – Διατροφής (Νοέμβριος 2009).
Πρόσφατες ομιλίες:
1) Συμμετοχή στο 6ο Φεστιβάλ Φοίτηση (Δεκέμβριος 2007) με ομιλία για το ‘ρόλο των συμπληρωμάτων διατροφής στους αθλητές’.
2) Συμμετοχή στο 7ο Φεστιβάλ Φοίτηση (Δεκέμβριος 2008) με ομιλία με θέμα: ‘Παιδική Παχυσαρκία στα Ελληνόπουλα: Πώς ο διαιτολόγος μπορεί να βοηθήσει’.
3) 1o Σεμινάριο Διατροφής με θέμα ‘Ο ρόλος της διατροφής στις εκπαιδευτικές επιδόσεις των μαθητών’ στο κέντρο εκπαίδευσης Thesaurus School of Arta (Δεκέμβριος 2009).
4) Παρουσίαση με θέμα ΄Νεώτερες Μελέτες για τις Άτυπες Διαταραχές και την Επεισοδιακή Υπερφαγία’ στο Κέντρο Ημέρας Διαραχών Λήψης Τροφής ΑΝΑΣΑ (Φεβρουάριος 2010).
Επαγγελματική Εμπειρία
Η κλινική διαιτολόγος – διατροφολόγος Kάλλια Θ. Γιαννιτσοπούλου έχει έργαστεί ως ασκούμενη διαιτολόγος στο διαιτολογικό τμήμα του νοσοκομείου Hammersmith του Λονδίνου (2001-2002) και ως ερευνήτρια διαιτολόγος σε συνεργασία με το Κολλέγιο Επιστήμης και Τεχνολογίας Imperial (Imperial College of Science and Technology) σχετικά με την επίδραση της γκρελίνης στην όρεξη νεφροπαθών (2003-2004).
(Μπορείτε να δείτε στο άρθρο δημοσιευμένο στο link: http://jasn.asnjournals.org/cgi/content/abstract/ASN.2005010039v1).
Στην Ελλάδα έχει εργαστεί σε διαβητολογικό κέντρο στην Αθήνα και σε εταιρεία διατροφής στον Πειραιά (περίοδος 2002-2005).
Από το 2005 οργανώνει και λειτουργεί το Επιστημονικό Διαιτολογικό Κέντρο ‘Σώμα Υγιές’ στον Πειραιά και παράλληλα διοργανώνει σεμινάρια διατροφής σε σχολεία, εταιρείες, δήμους και κοινότητες με σκοπό τη διατροφική ενημέρωση των πολιτών.
Από το 2005 αρθρογραφεί στον ηλεκτρονικό και τον έντυπο τύπο (www.iatronet.gr, www.fe-mail.gr, www.anapiria.net, Eλευθεροτυπία, Prevention, Check –up news, Περιοδικό Go Natural, Shape).
Από τον Οκτώβριο του 2008 είναι επιστημονική συνεργάτης σε κέντρο διαταραχών λήψης τροφής, όπου σε συνεργασία με oμάδα εξειδικευμένων επιστημόνων (ψυχίατρο, ψυχολόγο και γενικό ιατρό) συντελλεί στην βελτίωση των διατροφικών συνηθειών ατόμων που πάσχουν από νευρική ανορεξία και βουλιμία.