Νέα τεχνική Αύξησης του στήθους με τοποθέτηση του ενθέματος Subfascial (SF Technique)

Facebooktwitterpinterest

Η αύξηση του στήθους γίνεται έως τώρα με την τοποθέτηση του ενθέματος κάτω από τον αδένα η κάτω από τον μείζονα θωρακικό μύ.Και οι δύο θέσεις έχουν υπέρ και κατά και έχουν τους υποστηρικτές τους.Πάντως αυτό που κάνει κάποιους πλαστικούς χειρουργούς να χρησιμοποιούν το μείζονα θωρακικό είναι η καλύτερη κάλυψη του ενθέματος καθώς επίσης η μείωση της αίσθησης του ενθέματος αλλά και η μείωση του rippling των ζαρωμάτων δηλαδή κατά την ψηλάφηση γύρω από το ένθεμα.Βέβαια υπάρχουν πολλές περιπτώσεις που αν και η τοποθέτηση έχει γίνει κάτω από τον μύ έχουν σε υψηλό ποσοστό αυτά τα σημεία .Ο μυς δεν είναι δυνατόν να καλύψει όλο το ένθεμα όταν τοποθετούμε μεγάλα ενθέματα.Απο την άλλη πλευρά οι υποστηρικτές της τοποθέτησης του ενθέματος κάτω από τον αδένα βλέπουν πολλές φορές ένα στρογγύλεμα του μαστού στον πάνω πόλο όπως και σε γυναίκες με λεπτό δέρμα και λίγο αδενικό ιστό την εικόνα του rippling (ζαρώματα).

κάτω από τον αδένα κάτω από τον μύ κάτω από την fascia του μυός

*Muscle: Μύς, *Fascia:Περιτονία, *Breast: Μαστός, *Implant: Ένθεμα σιλικόνης

Η νέα τεχνική τοποθέτησης των ενθεμάτων κάτω από την περιτονία-θήκη του μείζονα θωρακικού μυός για την αυξητική του στήθους έχει αναδειχθεί σε μια επαναστατική λύση.Αυτή η επιτυχημένη τεχνική δίνει ένα άριστο αισθητικό αποτέλεσμα στο στήθος μια και περιορίζει την στρογγυλάδα του πάνω πόλου των μαστών.

Τι ακριβώς είναι το πλάνο subfascial και που τοποθετείται το ένθεμα

Το subfasial πλάνο είναι αυτό που βρίσκεται κάτω από την βαθειά περιτονία του θώρακα αλλά και την περιτονία που επαλείφει τον μείζονα θωρακικό μύ.Ο μαστός είναι προσκολλημένος πάνω σ’αυτή την περιτονία κατά τα ανω 2/3.Το ένθεμα τοποθετείται πλήρως κάτω από την περιτονία η οποία καλύπτει εκτός από τον μείζονα θωρακικό μυ και τους άλλους μύς όπως τον πρόσθιο οδοντωτό αλλά και τον ορθό και λοξό κοιλιακό μύ..Τα ενθέματα που χρησιμοποιούμε είναι τραχείας επιφανείας cohesive gel (συμπαγούς σιλικόνης) και η προτεινόμενη τομή είναι αυτή της υπομαστικής γραμμής 3-3.5 cm.

Πότε ενδείκνυται η τεχνική

Σε γυναίκες με μικρό και υποπλαστικό στήθος
Σε γυναίκες που μετά από εγκυμοσύνες παρουσιάζουν μείωση του όγκου του στήθους

Θέλοντας κάποιος να εκτιμήσει ένα αποτέλεσμα αυξητικής του στήθους θα χρειαζόταν να αναλύσει τις εξής κατηγορίες:

– Εμφάνιση: Εδώ δεν υπάρχει αμφιβολία όταν τοποθετείται το ένθεμα κάτω από τον μύ έχουμε ένα φούσκωμα στο πάνω μέρος του στήθους . Είναι αυτό που λέμε εμφάνιση τύπου baseball.Κάτω από την fascia το στήθος φαίνεται πιο φυσικό.

-Κίνηση: Η κίνηση του μυός εξαναγκάζει το ένθεμα να πάει προς τα επάνω όταν τοποθετείται κάτω από τον μύ. Οι γυναίκες που γυμνάζονται παρατηρούν αυτή την μετακίνηση (Δυναμικός μαστός). Με την τοποθέτηση του ενθέματος στην θήκη κάτω από την απονεύρωση δεν βλέπουμε αυτή την μετακίνηση.

Θέση: H επούλωση με την τοποθέτηση του ενθέματος sub-fascial τελειώνει ομαλά. Όταν τοποθετείται κάτω από τον μύ χρειάζεται για κάποιο διάστημα η πίεση των ενθεμάτων προς τα κάτω κατά την διάρκεια της επούλωσης. Αυτό δεν χρειάζεται στην τοποθέτηση του ενθέματος κάτω από την απονεύρωση.

Τα πλεονεκτήματα της Τεχνικής Subfascial

Συνεπώς εφαρμόζοντας την νέα τεχνική παίρνουμε τα υπέρ της μιάς και της άλλης τεχνικής ενώ αποφεύγουμε τα μειονεκτήματά τους:

1.Αποφεύγουμε την δυσμορφία η την παραμόρφωση του ενθέματος.
2.Έχουμε αρκετό ιστό για να καλύψουμε το ένθεμα και να αποφύγουμε την ψηλάφηση των άκρων του ενθέματος.
3.Δεν έχουμε ζαρώματα στον πάνω πόλο του στήθους.
4.Έχουμε λιγότερο τραύμα κατά την επέμβαση συνεπώς πιο γρήγορη ανάρρωση.
5.Ο μύς από πίσω πιέζει το ένθεμα και το κάνει πιο μαλακό και συνεπώς πιο φυσικό.
6.Επιτυγχάνουμε πληρότητα στον άνω πόλο του στήθους και αισθητικά φαίνεται πιο προβολικό και πιο φυσικό.
7.Δεν έχουμε πτώση του στήθους γιατί η περιτονία κρατάει το ένθεμα μεταξύ της επιφανειακής περιτονίας του scarpa αλλά και της εν τω βάθει περιτονίας του μαστού, μεταξύ πρόσθιων και οπίσθιων καθεκτικών συνδέσμων.

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.