ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΣ ΟΡΓΑΣΜΟΣ
Ένας σύνθετος μηχανισμός, προσωπικός για κάθε γυναίκα, στον οποίο συμμετέχει το μυαλό, το σώμα, και οι ορμόνες.
Η απουσία του, θεωρείται πρόβλημα. Είναι όμως πάντα παθολογική?
O κύριος Θάνος Ασκητής, Σεξολόγος Ψυχίατρος, Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών, μας αναφέρει ότι η φύση της γυναίκας… δεν είναι «υποχρεωμένη» να βιώνει οργασμό σε κάθε σεξουαλική πράξη. Άρα, η παροδική απουσία του οργασμού δεν θεωρείται παθολογική. Το πρόβλημα που πρέπει να μας οδηγήσει στον ειδικό είναι η πολύμηνη απουσία οργασμού.
Η κακή εικόνα που έχει μια γυναίκα για τον εαυτό της, λόγω παχυσαρκίας για παράδειγμα, ή παθήσεις όπως η κατάθλιψη και ο υποθυρεοειδισμός, μπορούν να σταθούν εμπόδιο στην πολυπόθητη σεξουαλική κορύφωση.
Περίπου μια στις 30 γυναίκες, δεν βίωσε ποτέ οργασμό. Μια στις τέσσερις, θα εκδηλώσει παροδικό πρόβλημα στη διαδρομή της σεξουαλικής της ζωής. Η λεγόμενη «δευτεροπαθής» έλλειψη οργασμού η έλλειψη δηλαδή που εκδηλώθηκε ξαφνικά, και ενώ η γυναίκα είχε βιώσει οργασμούς κατά το παρελθόν, – συχνά θεωρείται δυσκολότερα θεραπεύσιμη. Εδώ, ο ρόλος του συντρόφου κρίνεται καθοριστικός.
Σύμφωνα με την κύρια Ειρήνη Μηνοπούλου, Κλινική Ψυχολόγο μια καλή συμβουλή για το ζευγάρι, είναι να εντάξει στην διαδικασία του σεξ, λίγο περισσότερο «παιχνίδι». Και σίγουρα, να μην θεωρήσει την επίτευξη της ερωτικής κορύφωσης ζήτημα αυτοσκοπού, αλλά να προσπαθήσει να αποβάλλει κάθε άγχος γύρω από το πρόβλημα οργασμού που αντιμετωπίζει.
Σίγουρα, το ζήτημα του οργασμού διατηρεί ακόμα πολλές πτυχές που αγγίζουν το μυστήριο. Μελέτες, όπως αυτές για το ρόλο των ενδορφινών, βρίσκονται σε εξέλιξη. Ίσως όμως η αινιγματική αυτή φύση του οργασμού, ή και της έλξης γενικότερα, να συντελεί καθοριστικά στη γοητεία του έρωτα&_
http://ygeia.pblogs.gr