Η διατροφική αξία του Μαγνησίου.

Facebooktwitterpinterest

Μία σημαντική αιτία καρδιαγγειακών νόσων είναι και η ανεπάρκεια μαγνησίου που διαπιστώνεται σήμερα συχνά στους ανθρώπους.

Ο Paul Pason υποστηρίζει ότι καταναλώνοντας περισσότερο μαγνήσιο καθημερινά θα μειώσουμε τη συχνότητα θανάτων από την σημαντικότερη αιτία που είναι σήμερα η ένδεια σε μαγνήσιο.

Αυτό πετυχαίνεται με προσθήκη μαγνησίου στο πόσιμο εμφιαλωμένο νερό, μετατρέποντάς το σε σωτήριο για τη ζωή.

Αυτό το προτείνει ως κάτι ανάλογο μ’ αυτό που είχε γίνει πριν 70 χρόνια με το ιώδιο, το οποίο προστιθέμενο στο αλάτι, μείωσε πάρα πολύ τη συχνότητα του υποθυρεοειδισμού και της βρογχοκήλης.

Το μαγνήσιο είναι πολύ σημαντικό για την υγεία (φυσιολογία) των αγγείων, αλλά και για τη μείωση της αρτηριακής πίεσης, για την αποκατάσταση αρρυθμιών, για την παρεμπόδιση της αθηρωμάτωσης των στεφανιαίων. Επίσης αναστέλλει την πήξη του αίματος, βελτιώνει την αντοχή στην άσκηση και μειώνει την θνητότητα από καρδιακά επεισόδια.

Οι περισσότεροι Αμερικανοί δεν λαμβάνουν καθημερινά την ελάχιστη ποσότητα μαγνησίου που συστήνει η πολιτεία, ενώ το 68% των Αμερικανών δεν καταναλώνει την συνιστώμενη ημερησίως πρόσληψη μαγνησίου.

Το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας των ΗΠΑ στο site του λέει «το μαγνήσιο είναι απαραίτητο για πάνω από 300 βιοχημικές αντιδράσεις του οργανισμού. Βοηθά στη διατήρηση των μυών και των νεύρων στη φυσιολογική τους κατάσταση, διατηρεί καλό καρδιακό ρυθμό, βελτιώνει τη λειτουργία του ανοσολογικού συστήματος και διατηρεί τα κοκάλα σωστά και υγιή. Το μαγνήσιο επίσης βοηθά στη ρύθμιση του σακχάρου του αίματος, ρυθμίζει την αρτηριακή πίεση ώστε να διατηρείται φυσιολογική και εμπλέκεται στο μεταβολισμό και στην απόδοση ενέργειας του οργανισμού, όπως και στη σύνθεση των λευκωμάτων. Το μαγνήσιο εμποδίζει την εμφάνιση υπέρτασης, καρδιαγγειακών νόσων και διαβήτη».

Η C-αντιδρώσα πρωτεΐνη είναι ένας δείκτης που δείχνει αυξημένο κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου, όταν είναι αυξημένη στο αίμα. Είναι δείκτης παρουσίας φλεγμονής και παίζει ρόλο στην εμφάνιση αθηρωμάτωσης. Μελέτη έδειξε ότι οι ενήλικες που κατανάλωναν λιγότερο από το συνιστώμενο μαγνήσιο καθημερινά είχαν 1,48-1,75 περισσότερο συχνά αυξημένα επίπεδα C-αντιδρώσας πρωτεΐνης σε σχέση μ’ αυτούς που είχαν καλά επίπεδα μαγνησίου

Ερευνητές υποστηρίζουν ότι η χορήγηση μαγνησίου θα επιβραδύνει την χημική διαδικασία που σκοτώνει τα κύτταρα κατά τη στιγμή που ένα εγκεφαλικό ισχαιμικό επεισόδιο αντιμετωπίζεται θεραπευτικά

Βρέθηκε ότι το μαγνήσιο περιορίζει το μέγεθος του εγκεφαλικού εμφράκτου

Ο Paul Mason ενθαρρύνει σε διάφορες χώρες να προσθέσουν το μαγνήσιο στο εμφιαλωμένο νερό για να επωφεληθούν από τη βελτίωση των επιπέδων του στον οργανισμό (το μαγνήσιο του πόσιμου νερού μειώνεται από την διαδικασία αφαίρεσης των φυσικών μετάλλων του, αλλά από την επεξεργασία των τροφών)

Σήμερα η ένδεια σε μαγνήσιο που υπάρχει μεταξύ των ανθρώπων το τοποθετεί στην πρώτη θέση αιτίας θανάτου στον κόσμο (μεγαλύτερη αιτία ακόμη και από το AIDS). Περίπου 21.000.000 άνθρωποι το χρόνο θα γλιτώσουν το θάνατο αν αποκαταστήσουν τα επίπεδα μαγνησίου του οργανισμού τους
Βιβλιογραφια:
Http://www.lef.org/magazine/mag2005/sep2005_awsi_01.htm
Πηγη:http://www.renalkomotini.gr/gr_news_migiatron57.htm

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.