Αλλεργίες στην εγκυμοσύνη

Facebooktwitterpinterest

Τα προβλήματα των αλλεργιών στα παιδιά, που φαίνεται να συνδέονται άμεσα με τις διατροφικές επιλογές που έκανε η μητέρα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, είναι φαινόμενο που μπορεί να συμβεί σε πολλές.

Αυτό βέβαια είναι κάτι που τις περισσότερες φορές αποκαλύπτεται με τη γέννηση του πρώτου παιδιού και άρα ακολουθείται μια διατροφή ελεύθερη από αλλεργιογόνες ουσίες στη δεύτερη εγκυμοσύνη, ώστε το έμβρυο να εκτεθεί όσο γίνεται λιγότερο σε τροφές που μπορεί να «ξυπνήσουν» τις αλλεργίες του.

Ένα είδος πρόληψης λοιπόν, για εσάς που σκοπεύετε να μείνετε έγκυος και κάποιος π.χ. από τους γονείς σας έχει αλλεργίες, θα ήταν να κάνετε δερματικό και αιματολογικό τεστ πριν προχωρήσετε σε εγκυμοσύνη, ώστε να δείτε εάν έχετε κληρονομήσει τα γονίδια και εάν θα τα μεταφέρετε και στα παιδιά σας.

Εάν γνωρίζετε ήδη ότι εσείς ή ο πατέρας έχει κάποια αλλεργία, καλό θα ήταν να το αναφέρετε στο γιατρό σας και να αποφύγετε τόσο τις ουσίες που σας ενοχλούν, όσο και οτιδήποτε θεωρείται αλλεργιογόνο. Το θέμα αλλεργίες είναι πολύ μεγάλο και είναι πολλές οι φορές που γονείς και παιδιά ταλαιπωρούνται από τα συμπτώματα τους, διότι ακριβώς δεν είναι πάντα ξεκάθαρα τα αίτια τους.
http://www.sigmalive.com

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.