Πώς πρέπει να γίνεται η απόψυξη των τροφίμων;

Facebooktwitterpinterest

Η απόψυξη των τροφίμων πρέπει να γίνεται:

Στο ψυγείο με το προϊόν συσκευασμένο, π.χ. με πλαστική μεμβράνη περιτυλίγματος.
Κάτω από τρεχούμενο νερό, σε περίπτωση ανάγκης, εφόσον είναι αεροστεγώς τυλιγμένο.
Σε συσκευή/φούρνο μικροκυμάτων, χρησιμοποιώντας τον κύκλο απόψυξης. Αυτή η μέθοδος είναι πολύ καλή και δημοφιλής, κυρίως σε επιχειρήσεις επισιτισμού, αλλά και σε σπίτια. Είναι πολύ γρήγορη και η θερμότητα διαχέεται σε όλα τα στρώματα του τροφίμου.
Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να υπερβούμε τον απαραίτητο χρόνο απόψυξης. Πρέπει άμεσα μετά την απόψυξη να προχωράμε σε μαγείρεμα του τροφίμου ή σε τοποθέτησή του στο ψυγείο.

Η απόψυξη δεν πρέπει να γίνεται:

Κάτω από τρεχούμενο κρύο νερό, όταν το τρόφιμο δεν είναι καλυμμένο με μεμβράνη περιτυλίγματος, εξαιτίας απώλειας θρεπτικών συστατικών και γεύσης, αλλά και για λόγους υγιεινής.
Σε θερμοκρασία περιβάλλοντος για να φθάσει το εσωτερικό του προϊόντος στους +5 βαθμούς Κελσίου, η εξωτερική επιφάνεια και τα στρώματα κοντά στην επιφάνεια θα έχουν υπερβεί τη θερμοκρασία αυτή κατά πολύ και για αρκετό χρόνο, με αποτέλεσμα τη μικροβιακή ανάπτυξη.
http://www.iad.gr

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.