Βιολογικά αφεψήματα Κρόκου Κοζάνης στη Γαλλία
«Η Ελλάδα … διαθέτει έναν άγνωστο θησαυρό: το κόκκινο σαφράν, που μπορεί κανείς να δοκιμάσει σε βιολογικά αφεψήματα.
Στα νότια της Κοζάνης, στην δυτική Μακεδονία, καλλιεργείται από τον 17ο αιώνα το μοναδικό ελληνικό σαφράν, ο Κρόκος Κοζάνης, με Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης.
Με ιδιαίτερα έντονο πορτοκαλί χρώμα και αξιοσημείωτη γεύση, χρησιμοποιείται παντού για τις ευεργετικές του ιδιότητες, ιδίως σε αφεψήματα. Με την βοήθεια της ΚΟΡΡΕΣ, της γνωστής εταιρείας ελληνικών καλλυντικών, εφτά διαφορετικές συνταγές αφεψημάτων είναι διαθέσιμες για να τις δοκιμάσετε. Μεταξύ άλλων, διαλέξτε το μίγμα μελιού και πορτοκαλιού (παραδοσιακό ποτό καλωσορίσματος των κατοίκων της Κοζάνης), ή το μαύρο τσάι με λεμόνι και μέντα».
Για το πλήρες κείμενο του άρθρου: http://madame.lefigaro.fr/art-de-vivre/or-rouge-siroter-280711-169484