«Ντάκος» γρήγορο, απλό….αλλά και πλήρες
Υπάρχει μια κατηγορία γευμάτων που χαρακτηρίζονται ως “σνάκ” ως “ενδιάμεσα γεύματα” και ως “δεκατιανό ή απογευματινό”.Είναι μια κατηγορία γευμάτων που πολλοί δεν της δίνουν ιδιαίτερη προσοχή και αυτό αποτελεί μια πρώτης τάξεως παγίδα.Γιατί όσο ισορροπημένο και αν είναι το μεσημεριανό ή το βραδινό μας αν στο ενδιάμεσο τρώμε ότι βρούμε(και ξέρουμε όλοι τι τυχαίνει να βρίσκουμε συνήθως) τότε απλά τα αποτελέσματα θα είναι αντιστρόφως ανάλογα της προσπάθειάς μας.
Επιλογές και λύσεις έχουμε πολλές και μάλιστα το κυριότερο μέσα σε λίγα ή ελάχιστα λεπτά.Μια τέτοια φοβερά αξιόλογη περίπτωση είναι το συγκεκριμένο έδεσμα που έχει καθιερωθεί να το ονομάζουμε “ντάκο”.
ΥΛΙΚΑ
- Κριθαροκουλούρα ολικής άλεσης
- Μία μεγάλη ώριμη τομάτα(τριμμένη)
- 60γρ. λευκό άπαχο τυρί (ανθότυρο, κατίκι Δομοκού, cottage cheese)
- 20γρ. πολτό ελιάς
- 1κ.σ. κάππαρη
- 3κ.σ. ελαιόλαδο
- 1κ.σ. ξύδι balsamico
Χρησιμοποιώντας το παξιμάδι ως βάση προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά με τη σειρά που αναγράφονται, προσθέτοντας στο τέλος αν θέλουμε λίγη τριμμένη ρίγανη και προαιρετικά μισό κομμένο κρεμμύδι(προσωπική πρόταση).