Ποια όργανα πρέπει να διαλέγουμε στο γυμναστήριο
Όπως εξηγεί, μπορεί κανείς να κάνει την καρδιά του να κτυπήσει πολύ δυνατά τρέχοντας σε έναν απλό κυλιόμενο διάδρομο, τον οποίο όμως έχει ρυθμίσει να δημιουργεί αντιστάσεις όμοιες με αυτές μιας απότομης ανηφόρας. Στον ίδιο διάδρομο, όμως, η προπόνηση θα είναι πολύ ηπιότερη εάν διαλέξει τις χαμηλότερες δυνατές και πιο αργές αντιστάσεις – γεγονός που ισχύει και για άλλα μηχανήματα, όπως τα στατικά ποδήλατα, τα ελλιπτικά μηχανήματα και τα stair climber.
Εκτός από τον τρόπο χρήσης, ένας άλλος σημαντικός παράγοντας είναι οι προσωπικές προτιμήσεις του καθενός, κατά την δρα Γιαν Σρέντερ, αναπληρώτρια καθηγήτρια Κινησιολογίας στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, στο Λονγκ Μπιτς. «Εάν δεν αρέσει σε έναν ασκούμενο ένα μηχάνημα, δεν θα το χρησιμοποιεί και πολύ, όσο καλό κι αν λένε οι άλλοι ότι είναι», λέει.
Ακόμα, όμως, κι αν διαλέξει κανείς ένα μηχάνημα που του αρέσει, καλό είναι να μην περιορίζεται σε αυτό, αλλά να φροντίζει να γυμνάζεται σε διαφορετικά μηχανήματα και να ασχολείται με διαφορετικές δραστηριότητες και προγράμματα αντί να κάνει συνέχεια την ίδια προπόνηση.
Η τακτική αυτή όχι μόνον σπάει τη ρουτίνα, αλλά δοκιμάζει το σώμα και τελικά βελτιώνει σημαντικά τη φυσική κατάσταση, καταλήγει ο κ. ΜακΚολ.
http://ifitness.gr