Αποτελεσματική και πιο φιλική για τις γυναίκες η νέα θεραπεία εξωσωματικής γονιμοποίησης
Αποτελεσματική και πιο φιλική για τις γυναίκες η νέα θεραπεία εξωσωματικής γονιμοποίησης
Τον πέμπτο μήνα κύησης διανύει πλέον η πρώτη γυναίκα που υποβλήθηκε στην καινούργια και πιο απλή θεραπεία εξωσωματικής γονιμοποίησης υπό την παρακολούθηση του Dr Λ. Κλέντζερη. Πλέον και στη χώρα μας, γυναίκες που επιθυμούν να αποκτήσουν παιδί, έχουν τη δυνατότητα να λάβουν τη νέα, απλή θεραπευτική μέθοδο Κοριφολλιτροπίνης άλφα με λιγότερη ταλαιπωρία ανά κύκλο θεραπείας.
Προ πέντε μηνών, η ασθενής έλαβε τη νέα θεραπεία με Κοριφολλιτροπίνη άλφα (Corifollitropin alfa), η οποία της χορηγήθηκε με μια μόνο δόση χορήγησης, ενώ χρειάστηκε μια μόνο ημέρα επιπλέον διέγερσης ωοθηκών, πριν την τελική φάση που είναι η ωοληψία.
Μετά από δύο εβδομάδες έγινε test κυήσεως με θετικά αποτελέσματα, ενώ μετά από επιπλέον 14 ημέρες έγινε υπέρηχος που έδειξε ενδομήτριο κύηση, και ένα υγιές έμβρυο με θετικούς καρδιακούς παλμούς. Σήμερα, η γυναίκα βρίσκεται στον πέμπτο μήνα κύησης, και η εξέλιξη της εγκυμοσύνης είναι φυσιολογική. Αξίζει να σημειωθεί ότι η μέλλουσα μητέρα, στο παρελθόν είχε λάβει άλλες θεραπείες, χωρίς όμως κάποια επιτυχία.
«Η Κοριφολλιτροπίνη άλφα κάνει τη θεραπεία όσο πιο φιλική γίνεται για την ασθενή και ταιριάζει απόλυτα στη φιλοσοφία της σύγχρονης προσέγγισης της εξωσωματικής γονιμοποίησης. Η χορήγηση μιας μόνο ένεσης, αντί για την καθημερινή χορήγηση ενέσεων για επτά συνεχόμενες ημέρες, αποτελεί μεγάλη πρόοδο στην εξωσωματική γονιμοποίηση», δήλωσε σχετικά ο Μαιευτήρας – Γυναικολόγος Δρ. Λουκάς Κλέντζερης, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Sheffield Αγγλίας, Ακόλουθος του Βρετανικού Βασιλικού Κολεγίου Μαιευτήρων και Γυναικολόγων και Δ/ντής Μονάδος Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής Πανεπιστημίου του Cardiff, προσθέτοντας ότι «το νέο αυτό πρωτόκολλο έχει γίνει ιδιαίτερα αποδεκτό από ασθενείς που προσπαθούν να φτάσουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα, με τον λιγότερο επώδυνο τρόπο».
Η νέα προσέγγιση στην εξωσωματική γονιμοποίηση με Κοριφολλιτροπίνη άλφα απαλύνει το άγχος και τη φοβία πολλών γυναικών για τη διαδικασία, και καθιστά την θεραπεία πιο απλή, και εξίσου αποτελεσματική, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην καταπολέμηση του προβλήματος της γονιμότητας που πλήττει περισσότερα από 60 έως 80 εκατομμύρια ζευγάρια παγκοσμίως και ένα στα έξι ζευγάρια της αναπαραγωγικής ηλικίας (18-45 ετών) στη χώρα μας.