Κυδώνι: Δώρο της φύσης
Επίσης, συνιστούσαν την κατανάλωση κυδωνιών στη διάρκεια της εγκυμοσύνης, ώστε τα παιδιά που θα γεννηθούν να είναι φρόνιμα, έξυπνα και ευχάριστα. Σήμερα το κυδώνι έχει μπει στην κουζίνα μας και χρησιμοποιείται για την παρασκευή υπέροχων φαγητών και γλυκισμάτων.
Συνοδεύει υπέροχα μοσχαρίσιο και χοιρινό κρέας ή και κοτόπουλο με διάφορους τρόπους μαγειρέματος. Γίνεται υπέροχο γλυκό κουταλιού, κυδωνόπαστο, μαρμελάδα, ενώ μπορεί να είναι και ένα από τα υλικά σε κέικ και τάρτες.
Διατροφική αξία
Τα κυδώνια είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και βιταμίνες:
* Βιταμίνη Β
* Βιταμίνη D
* Βιταμίνη C
* Χαλκό
* Κάλιο
Πού κάνει καλό
Βοηθάει στην απώλεια βάρους, έχει πολλές αντιοξειδωτικές ιδιότητες και έτσι μειώνει τον κίνδυνο του καρκίνου. Βοηθάει στην καταπολέμηση του γαστρικού έλκους. Ο χυμός του είναι αντισηπτικός, τονωτικός, στυπτικός και διουρητικός. Η τακτική κατανάλωση κυδωνιών βοηθάει στη χώνευση, αλλά και κρατάει χαμηλά τα επίπεδα χοληστερίνης. Συμβάλλει επίσης στον έλεγχο της αρτηριακής πίεσης και λόγω της βιταμίνης C που περιέχει μειώνει τον κίνδυνο καρδιοπάθειας.
* Τα κυδώνια βοηθούν όσους πάσχουν από οφθαλμικές παθήσεις, ηπατική ανεπάρκεια αλλά και ηπατικές παθήσεις γενικότερα, διάρροια, και δυσεντερία.
* Τέλος, βοηθάει στην καταπολέμηση του άγχους.
Τι να προσέξω
* Να έχουν ομοιόμορφο σχήμα.
* Να μην έχουν μαύρα στίγματα.
* Να είναι σκληρά.
* Να μην είναι ζαρωμένη η φλούδα τους.
* Διατηρούνται στο ψυγείο για 4 τουλάχιστον μέρες σε χάρτινη σακούλα.
http://www.womenonly.gr/