Πασχαλινά Κουλουράκια
Εκτέλεση:45′ λεπτά
Ψήσιμο: 20′ λεπτά
120-130 κομμάτια
Τα υλικά
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 φλυτζάνια ζάχαρη
1 φλυτζάνι γάλα
250 gr. βούτυρο
4 αυγά
3 κουταλιές της σούπας λικέρ μαστίχα
2 κοφτές κουταλιές της σούπας αμμωνία
½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
4 βανίλιες
Χυμό ενός πορτοκαλιού
Ξύσμα ενός πορτοκαλιού
για την επάλειψη
2 κρόκους αυγών
Εκτέλεση Συνταγής
Στο μίξερ χτυπάμε το βούτυρο, πολύ καλά, να αφρατέψει και προσθέτουμε
σταδιακά την ζάχαρη.
Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά.
Ζεσταίνουμε ελαφρά το γάλα, σε ένα μπώλ ανακατεύουμε το γάλα, τον χυμό,
τα ξύσματα, το λικέρ, τις βανίλιες, το αλάτι, την αμμωνία και το μπέικιν.
Προσθετουμε 3 κουταλιές της σούπας αλεύρι στο μείγμα βουτύρου – ζάχαρης
– αυγών, ανακατεύουμε και με σπάτουλα ενσωματώνουμε το μείγμα με το γάλα.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπωλ, κάνουμε μία λακκούβα και
προσθέτουμε το μείγμα.
Ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μια μαλακή ζύμη, η οποία θα ξεκολλάει από τα
τοιχώματα του μπωλ.
Αφήνουμε την ζύμη σκεπασμένη, να ξεκουραστεί 30′ λεπτά.
Πλάθουμε τα κουλουράκια στο σχήμα που μας αρέσει.
Τοποθετούμε τα κουλουράκια σε δίσκο στρωμένη με λαδόκολλα.
Χτυπάμε τους κρόκους με 1 κουταλιά της σούπας νερό.
Αλείφουμε τα κουλουράκια με πινέλο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο
για 20′ λεπτά στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν.
http://www.funkycook.gr