Ζύμη για Σπιτική Pizza (με μαγιά)

Ζύμη για Σπιτική Pizza (με μαγιά) Facebooktwitterpinterest

Πανεύκολη ζύμη … έτσι όπως ακριβώς πρέπει να είναι η ζύμη για την τέλεια pizza!

Τα υλικά
300 gr. αλεύρι
1 φλυτζάνι χλιαρό νερό περίπου
1 φακελάκι μαγιά
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
3 κουταλιές της σούπας χλιαρό νερό
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση Συνταγής

Ετοιμάζουμε το προζύμι.

Διαλύουμε την μαγιά σε 3 κουταλιές της σούπας χλιαρό νερό και προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι, ανακατεύουμε και αφού το σκεπάσουμε με μία πετσέτα το αφήνουμε στην άκρη για μισή ώρα να «γίνει».

Σε μία λεκάνη βάζουμε το αλεύρι και κάνουμε μία λακούβα όπου ρίχνουμε το προζύμι,το βούτυρο και το ελαιόλαδο, το αλάτι και το νερό χλιαρό.

η ολοκλήρωση της ζύμης
Ζυμώνουμε 5΄λεπτά περίπου να γίνει μία ελαστική ζύμη, άν χρειαστεί προσθέουμε λίγο αλεύρι ακόμη.

Προσοχή η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή και ας κολλάει λίγο στα χέρια!

Σκεπάζουμε την ζύμη και την αφήνουμε σε ζεστό σημείο για 2 ώρες.

Κατόπιν χωρίζουμε την ζύμη σε 2 μέρη, τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπώλ, το οποίο σκεπάζουμε με νωπή πετσέτα και τυλίγουμε με σελοφάν.

Αφήνουμε την ζύμη στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου.

Τέλος ανοίγουμε την ζύμη μας σε αλευρωμένο πάγκο και με αλευρωμένα χέρια.
Δημιουργούμε μία στρογγυλή λεπτή βάση με τα χέρια μας ή με πλάστη και αφήνουμε περίπου 2 εκατοστά άκρη την οποία πιέζουμε με το δάχτυλο να δημιουργηθεί ένα «στεφάνι» γύρω από την βάση.

http://www.funkycook.gr

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.