Κορμός Κάστανο

Facebooktwitterpinterest

Τα υλικά

για το παντεσπάνι
1 φλυτζάνι αλεύρι κόκκινο
250 gr. μαργαρίνη

1 φλυτζάνι ζάχαρη
5 αυγά
1/2 φλυτζάνι κακάο
1/2 φλυτζάνι κονιάκ

για την γέμιση
150 ml. κρέμα γάλακτος
200 gr. μερέντα ή nutella
100 gr. κρέμα κάστανο bonne maman
2 κουταλιές της σούπα κονιάκ

για το σιρόπι
1/2 κουταλάκι του γλυκού κακάο
1/2 φλυτζάνι ζάχαρη
3/4 φλυτζάνι νερό

για το πασπάλισμα
Κακάο
Άχνη

Εκτέλεση Συνταγής

το παντεσπάνι
Χτυπάμε το μαργαρίνη με την ζάχαρη να αφρατέψουν,προσθέτουμε τα αυγά, ανακατεύουμε το κονιάκ με το κακάο και το προσθέτουμε.
Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε να ενωθεί στο μείγμα.

Απλώνουμε μία λαδόκολλα σε ένα δίσκο ή ταψί, αδειάζουμε το μείγμα και το απλώνουμε ομοιόμορφα.
Ψήνουμε για 15΄ λεπτά στους 180 βαθμούς Κελσίου.

Αφήνουμε να κρυώσει και ξεκολλάμε την λαδόκολλα.

η κρέμα
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος να πήξει και προσθέτουμε την μερέντα, χτυπάμε μέχρι να γίνει κρέμα.
Προσθέτουμε την κρέμα κάστανο και το κονιάκ και την βάζουμε στο ψυγείο.

σιρόπι
Βάζουμε σε ένα μπρίκι τα υλικά για το σιρόπι και βράζουμε για 2′ λεπτά.

Συναρμολόγηση
Ακουμπάμε το παντεσπάνι σε λαδόκολα ή σε πετσέτα για να διευκολυνθούμε στο τύλιγμα.

Απλώνουμε με ένα πινέλο το σιρόπι στο παντεσπάνι.

Απλώνουμε την κρέμα και κλείνουμε σε ρολό.
Βάζουμε το ρολό 5-6 ώρες στο ψυγείο.

Πασπαλίζουμε με άχνη και κακάο και σερβίρουμε.
www.funkycook.gr

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.