ΣΟΓΙΑ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Γνωρίζατε πως θα χρειαστούμε έναν επιπλέον πλανήτη για να θρέψουμε τον πληθυσμό της γης εάν συνεχίσει να πολλαπλασιάζεται και να καταναλώνει με αυτόν τον ανησυχητικό ρυθμό;
Τα καλά νέα είναι τα εξής: μπορούμε να κάνουμε κάτι για αυτό!
Απλά συμπεριλαμβάνοντας φυτική πρωτεΐνη σόγιας στο καθημερινό μας διαιτολόγιο αντί για γαλακτοκομικά ή κρεατικά, επιδρούμε θετικά στο περιβάλλον μας σε σημαντικό βαθμό καθώς η σόγια συμβάλει σε:
- Βέλτιστη αξιοποίηση γης – απαιτεί 10 φορές λιγότερη γη
- Πιο αποδοτική χρήση νερού – απαιτεί 100 φορές λιγότερο νερό
- Πιο υγιεινή διατροφή -σύνθεση λιπαρού οξέος, χωρίς χοληστερίνη
- Στον αγώνα ενάντια στην αύξηση της θερμοκρασίας του πλανήτη – 1kg ζωικής πρωτεΐνης είναι υπεύθυνο για την εκπομπή CO2 που ισοδυναμεί με την οδήγηση 100 km.