Γαλέος της γιαγιάς
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό γαλέος κομμένος σε φέτες
1 κιλό πατάτες κομμένες σε φέτες(στρογγυλές)
1 Φλιτζάνι του τσαγιού λάδι
2 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
4 ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
2 σκελίδες σκόρδο κομμένο σε φετάκια
Χυμό από 1 λεμόνι
μαϊντανό
αλάτι-πιπέρι
λίγο θυμάρι ή λίγη ρίγανη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε και ξεπλένουμε το γαλέο και τον βάζουμε μαζί με τις πατάτες σ’ένα ταψί και
όλα μαζί τα αλατοπιπερώνουμε.
Βάζουμε σε ένα τηγάνι το λάδι με το κρεμμύδι να μαραθεί,προσθέτουμε τις ντομάτες,το σκόρδο,το θυμάρι,
το λεμόνι,λίγο ζεστό νερό και τ’αφήνουμε να βράσουν για 15 λεπτά.
Περιχύνουμε μ’αυτή τη σάλτσα,τις πατάτες και το ψάρι,πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και
τα βάζουμε σε μέτριο φούρνο για 45 λεπτά να ψηθούν.
http://syntagies.gr