Διατροφολόγος αθωώνει άσπρο ψωμί και ζυμαρικά
Στη μελέτη της, που δημοσιεύεται στην ιατρική επιθεώρηση «Nutrition Bulletin», η δρ Αϊν Ο’Κόνορ επισημαίνει ότι το άσπρο ψωμί αποτελεί πηγή μεταλλικών αλάτων -μεταξύ αυτών ψευδάργυρος και ασβέστιο- αλλά και βιταμινών και ότι το ψωμί αποτελεί βασικό τρόφιμο για τη διατροφή μας. Με βάση δεδομένα που είχε στη διάθεσή της, η διατροφολόγος κατέγραψε ότι τα ποσοστά παχυσαρκίας δεν έπεσαν ακόμη κι όταν μειώθηκε η κατανάλωση άσπρου ψωμιού.
«Τα ποσοστά αλλεργιών στο σιτάρι δεν διαφοροποιήθηκαν, ενώ πολλοί άνθρωποι πιστεύουν λανθασμένα ότι πάσχουν από δυσανεξία στο σιτάρι, εξαιτίας των όσων έχουν ακούσει να λέγονται για το ψωμί» λέει η δρ Ο’Κόνορ. Εκείνο ωστόσο που δεν αποσαφηνίζεται στη μελέτη της Βρετανίδας ειδικού είναι ότι το άσπρο ψωμί συνεχίζει να περιέχει τα ευεργετικά συστατικά του, εφόσον αυτά μειώνονται δραστικά ή χάνονται στη διάρκεια της διαδικασίας «ραφιναρίσματος» του αλευριού.
Espressonews.gr