Βασικές αρχές διαιτητικής αντιμετώπισης της υπερουριχαιμίας

Βασικές αρχές διαιτητικής αντιμετώπισης της υπερουριχαιμίας Facebooktwitterpinterest

Κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων νερού (>2 lt ημερησίως)

Τήρηση υποθερμιδικού διαιτολογίου σε περιπτώσεις παχυσαρκίας

Αύξηση κατανάλωσης υδατανθράκων και μείωση κατανάλωσης λίπους

Αποφυγή κατανάλωσης αλκοόλ

Κατανάλωση τροφίμων με μειωμένη περιεκτικότητα σε πουρίνες. Τέτοιες τροφές είναι:

· Όλα τα είδη φρούτων
· Λαχανικά εκτός από εκείνα που αναφέρονται παρακάτω
· Μακαρόνια, ρύζι
· Γάλα, γιαούρτι, τυρί
· Αυγά
· Φιστίκια, καλαμπόκι
· Άσπρο ψωμί, δημητριακά και τα προϊόντα τους

Αραιή συχνότητα κατανάλωσης τροφών που εμπεριέχουν 50-150mg πουρινών/100 gr. Τέτοιες τροφές είναι:

· Σπαράγγια, φασόλια, αρακάς, φακές, σπανάκι, μανιτάρια, ντομάτα
· Κουνουπίδι
· Κυνήγι
· Ψάρια
· Κρέας
· Κοτόπουλο
· Δημητριακά ολικής αλέσεως.

Αποφυγή κατανάλωσης τροφών που εμπεριέχουν 150-825mg πουρινών/100 gr. Τέτοιες τροφές είναι:

· Αντσούγιες, ρέγκες, σκουμπρί
· Αλλαντικά
· Θαλασσινά (χταπόδι, πέστροφα, γαύρος, τόνος, γαρίδες, οστρακοειδή, αστακός, σαρδέλες)
· Σούπες και ζωμοί κρεάτων
· Σάλτσες διάφορες με βάση εκχύλισμα κρέατος
· Κιμάς κρέατος
· Γάλα σόγιας
· Εντόσθια
· Καρδία, μυαλά, συκώτι

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.