H Σellas Clinicals ανακοινώνει επένδυση ύψους 15 εκατομμυρίων ευρώ στον τομέα της βιοτεχνολογίας

Σellas Clinicals Facebooktwitterpinterest

Η Σellas Clinicals, πολυεθνική εταιρεία με έδρα στη Ζυρίχη και κέντρο δραστηριοτήτων της στην Ελλάδα ανακοίνωσε την υλοποίηση επενδυτικού προγράμματος ύψους 15 εκατομμυρίων ευρώ για τα επόμενα δύο χρόνια στον τομέα της βιοτεχνολογίας.
Ο Δρ Άγγελος Στεργίου, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας σημείωσε: «Προχωράμε με γρήγορα αλλά και σταθερά βήματα στην υλοποίηση του επιχειρηματικού μας σχεδίου έχοντας υπερκεράσει τους αρχικούς μας στόχους. Η τεχνογνωσία μας, η ύπαρξη ενός άρτια καταρτισμένου επιστημονικού δυναμικού στην χώρα καθώς και οι διεθνείς μας συνεργασίες αποτελούν το όχημα για την επιτυχία των στόχων μας, με όραμα τη δημιουργία ενός πρότυπου βιοτεχνολογικού Πάρκου στην Ελλάδα (Βiotechnology Park). Ο τομέας της βιοτεχνολογίας είναι ραγδαία αναπτυσσόμενος παγκοσμίως, πρόκειται για μια αγορά δισεκατομμυρίων ευρώ και είναι σημαντικό για την ανάπτυξη της χώρας να έχει ενεργό παρουσία σε αυτή.»
Η εταιρεία έχει ήδη προχωρήσει σε πρώτη φάση σε επένδυση συνολικού ύψους 1,5 εκατομμυρίου ευρώ στον τομέα της ανάπτυξης κλινικών μελετών στην χώρα μας με ελπιδοφόρα αποτελέσματα ανεβάζοντας έτσι το συνολικό ύψος της επένδυσης στα 16,5 εκατομμύρια ευρώ από το πρώτο τρίμηνο του 2012.
Το επενδυτικό πλάνο που ανακοινώθηκε προβλέπει σε πρώτο επίπεδο την συμμετοχή στην έρευνα και ανάπτυξη καινοτόμων μη επεμβατικών ιατρικών συσκευών (medical devices) οι οποίες αφορούν παθήσεις του νευρικού συστήματος και ειδικότερα, την επιληψία, κατάθλιψη, ημικρανία και τον χρόνιο πόνο. Το δεύτερο επίπεδο προβλέπει την ανάπτυξη 3 μορίων τα οποία έχει επιλέξει η Συμβουλευτική Επιτροπή Kλινικών Θεμάτων της Σellas (clinical advisory board) σε φάση Ι και ΙΙ και στη συνέχεια την πώλησή τους (out- license) σε μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες. Τα μόρια αυτά αφορούν νευρολογικές και ογκολογικές παθήσεις.
Η Σellas Clinicals έχει ήδη ξεκινήσει την φάση ανάπτυξης της δικής της καινοτόμου ιατρικής συσκευής (neuromodulation device) και η εταιρεία ευελπιστεί, με το πέρας επιτυχημένων κλινικών μελετών, στην πώληση του προϊόντος έως το 2014-2015. Τα αναμενόμενα κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων με βάση τις προβλεπόμενες πωλήσεις μεταξύ 2015-2017 υπολογίζονται στα 250 εκατομμύρια ευρώ.
Από την πλευρά του ο Δρ Πέτρος Δανιάς, καθηγητής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Tufts και Iατρικός Διευθυντής της Σellas Clinicals επεσήμανε: «Το εγχείρημα της Σellas είναι πρωτοποριακό για την Ελλάδα, ωστόσο το παράδειγμα αντίστοιχων εταιρειών στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ δείχνει το δρόμο. Είναι ένα σημαντικό γεγονός για την επιστημονική κοινότητα αλλά και την ελληνική οικονομία καθώς προάγει υπερσύγχρονες τεχνολογίες, ιατρική εξειδίκευση και προϊόντα υψηλής προστιθέμενης αξίας. Το μέλλον της ιατρικής βρίσκεται στην ανάπτυξη καινοτόμων μορίων και μη επεμβατικών ιατρικών συσκευών και μηχανημάτων και η Σellas θα είναι παρούσα στις εξελίξεις».

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.