εγκαινιάστηκε η «Γωνιά προσφοράς και αλληλεγγύης» του Δήμου Αμαρουσίου

Facebooktwitterpinterest

Παρουσία πλήθους κόσμου και του Δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη, εγκαινιάστηκε η «Γωνιά προσφοράς και αλληλεγγύης» του Δήμου Αμαρουσίου

Είδη ένδυσης-υπόδησης, λευκά και βρεφικά είδη, σχολικά και παιχνίδια, είδη οικιακής χρήσης συγκεντρώνονται στο νέο οργανωμένο χώρο κοινωνικής προσφοράς

Παρουσία πλήθους δημοτών και ωφελούμενων των προνοιακών παροχών του Δήμου Αμαρουσίου τελέστηκαν τα εγκαίνια του νέου χώρου κοινωνικής προσφοράς του Δήμου Αμαρουσίου «Γωνιά Προσφοράς και Αλληλεγγύης» από τον Μητροπολίτη Κηφισιάς, Αμαρουσίου & Ωρωπού κ.κ. Κύριλλο, παρουσία του Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη, και στελεχών της Διοίκησης του Δήμου. Μετά τα γεύματα αγάπης, το δημοτικό Κοινωνικό Παντοπωλείο, ο νέος χώρος ενισχύει περαιτέρω το δίκτυο υπηρεσιών κοινωνικής αλληλεγγύης του Δήμου Αμαρουσίου προς τους αδύναμους οικονομικά συμπολίτες μας.

Κατά τον αγιασμό και την τέλεση των εγκαινίων του χώρου ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ.κ. Κύριλλος, χαιρέτισε την πρωτοβουλία του Δήμου Αμαρουσίου που όπως είπε «δυστυχώς λόγω απουσίας κοινωνικού Κράτους υπαγορεύεται η ανάληψη ενεργού ρόλου από μέρους της τοπικής αυτοδιοίκησης. Και ο Δήμος Αμαρουσίου είναι από τους ελάχιστους Δήμους που έχουν χτίσει ένα ισχυρό δίχτυ αλληλεγγύης προς το συνάνθρωπο που βρίσκεται σε ανάγκη. Ευχή όλων μας είναι με τη βοήθεια του Θεού σύντομα να δοθεί λύση και να έχουμε τη χαρά και πάλι αντί να εγκαινιάζουμε χώρους κοινωνικής υποστήριξης να ανοίγουμε χώρους πολιτισμού, αθλητισμού γιατί τέτοιοι χώροι αρμόζουν στην πατρίδα μας και αξίζουν στους Έλληνες».

Στο ίδιο πνεύμα ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, σημείωσε ότι η τοπική αυτοδιοίκηση μπροστά σε ένα αποδυναμωμένο Κράτος αναγκαστικά αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για να καλύψει τα κενά και να σταθεί δίπλα στους πολίτες στις κρίσιμες αυτές εποχές. «Ως Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου από την πρώτη στιγμή δώσαμε έμφαση στην ανάπτυξη δομών πρόνοιας στο πλαίσιο μίας ευρύτερης πολιτικής ανθρωπιάς και αλληλεγγύης. Σήμερα όμως, μπροστά σε ένα καθημερινά ολοένα και διογκώμενο κοινωνικό πρόβλημα, έχουμε ηθικό και ουσιαστικό χρέος να στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις τους τα νοικοκυριά της πόλης μας. Ασφαλώς και κανένας μας δεν νιώθει καλά όταν χρειάζεται να αναλάβει τέτοιες πρωτοβουλίες, όμως, αναγκαζόμαστε όταν βλέπουμε συνανθρώπους μας να μην μπορούν να αντιδράσουν μπροστά στις απάνθρωπες και ισοπεδωτικές διαθέσεις της Πολιτείας. Μετά το δημοτικό κοινωνικό παντοπωλείο, τα γεύματα αγάπης, και μία σειρά από σημαντικές πρωτοβουλίες στήριξης των αδύναμων συμπολιτών μας σήμερα εγκαινιάζουμε ένα νέο χώρο προσφοράς. Με κάθε ευκαιρία τους απλώνουμε χείρα βοηθείας μέσα από διαδικασίες οργανωμένες, αξιοπρεπείς και απόλυτα διαφανείς και θα συνεχίσουμε να το πράττουμε για όσο διάστημα χρειαστεί».

Στο χώρο κοινωνικής προσφοράς «Γωνιάς προσφοράς και αλληλεγγύης» του Δήμου Αμαρουσίου που λειτουργεί στην οδό Σουρή 7 & Πλαστήρα, συγκεντρώνονται σχολικά είδη, παιχνίδια, μικροέπιπλα, είδη οικιακής χρήσης, κλινοσκεπάσματα, λευκά και βρεφικά είδη, είδη ένδυσης και υπόδησης σε άριστη κατάσταση ή αχρησιμοποίητα. Για πληροφορίες οι συμπολίτες μας που έχουν διάθεση προσφοράς μπορούν να επικοινωνούν στο τηλ. 210 8020861 και στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου στο τηλ. 213 2031920.

Οι ενδιαφερόμενοι δικαιούχοι ωφελούμενοι της πρόνοιας με αίτησή τους στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου (Παλαιολόγου 9) θα γνωστοποιούν εγγράφως τις ανάγκες τους και θα εξυπηρετούνται κατόπιν σχετικής συνεννόησης. Για περαιτέρω πληροφορίες μπορούν, επίσης, να επικοινωνούν στα παραπάνω τηλέφωνα.

Παρόντες στην τελετή των εγκαινίων ήταν ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Αντώνης Παρτσινέβελος, ο Αντιδήμαρχος Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Διαφάνειας Νικόλας Αλεπούς, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Εξωραϊσμού της πόλης Βασίλης Κόκκαλης, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Σπύρος Σταθούλης, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης Δήμου Αμαρουσίου (Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α) Νίκος Κάββαλος, και οι δημοτικοί σύμβουλοι Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης, Δημήτρης Καμπούκος, Δημήτρης Σμυρνής, Ρένα Χαλιώτη.

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.