Κεικ πρωτεΐνης για αθλητές.
Θα χρειασθούμε.
480γρ αλεύρι.
90γρ μαργαρίνη light_ανάλατη.
60γρ ζάχαρη.
3 αυγά.
400γρ γιαούρτι 2%
8 scoop καθαρή πρωτείνη (whey protein).
10γρ μαστίχα.
4 τμχ. βανίλια.
Ξύσμα πορτοκαλιού και λεμονιού.
Διαδικασία.
Λιώνουμε την μαργαρίνη σε έντονη φωτιά με 5κουτ.γλυκού κανέλα.
Αφού έχουμε λιώσει την μειωμένων λιπαρών μαργαρίνη, την περιχύνουμε στο μπολ μαζί με το ημίπαχο γιαούρτι, τα 3 αυγά και τα 60γρ ζάχαρη και τα ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Στη συνεχεία ρίχνουμε τα 10γρ μαστίχα και τα 4τμχ. βανίλια.
Έπειτα, ανακατεύουμε σταδιακά το μείγμα μας με την ταυτόχρονη προσθήκη αλευριού και της καθαρής πρωτείνης έως ότου ολοκληρώσουμε το προαναφερθέν ποσό.
Το βάζουμε σε μία φόρμα μεσαίας διαμέτρου και το ψήνουμε σε φούρνο με θεμροκρασία 180 βαθμών για μία ώρα.
Η γνώμη μας…
Ένα άκρως θρεπτικό γεύμα, το οποίο καλύπτει σε μέγιστο βαθμό το αναγκαίο ποσό πρωτείνης του ανθρώπινου οργανισμού με την όσο δυνατόν μικρότερη επιβάρυνση σε σάκχαρα και σε λιπαρά.
Ιδανικό γεύμα για να αποτελέσει συνοδεία πρωινού ή ως προ-αγωνιστικό γεύμα.