Ρυζότο με σαφράν και δενδρολίβανο
Μερίδες Συνταγής: 6
Υλικά
- 4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
- ½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 κούπα ωμό άγριο ρύζι
- 2 κούπες νερό
- 1 κουταλάκι γλυκού μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 1 φακελάκι σαφράν (για 6 μερίδες)
- 2 κουταλιές σούπας δεντρολίβανο
- Αλάτι και πιπέρι
- 1 κούπα ωμός αρακάς και καλαμπόκι
- Αλάτι
- Φρέσκο τριμμένο πιπέρι
Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα:
- Μερίδα: 1/6 Συνταγής
- Θερμίδες: 218 kcal
- Πρωτεΐνη: 3 γρ.
- Υδατάνθρακες: 34 γρ.
- Λίπος: 8 γρ.
- Φυτικές Ίνες: 2 γρ.
Οδηγίες:
Σε αντικολλητικό σκεύος τσιγαρίστε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο και προσθέστε το καλαπόκι και τον αρακά σε μέτρια φωτιά για πέντε λεπτά. Εν συνεχεία στο ίδιο σκεύος ρίξτε το ρύζι και το νερό. Προσθέστε τα υπόλοιπα συστατικά στο αντικολλητικό σκεύος και μείωστε τη θερμοκρασία. Αφήστε το ριζότο να μαγειρευτεί σε χαμηλή φωτιά για περίπου 20 λεπτά.