Χοχλιοί μπουμπουριστοί
Είναι μια εύκολη παραδοσιακή Κρητική συνταγή για να φτιάχνετε τα σαλιγκάρια σας με ένα απλό διαφορετικό και νόστιμο τρόπο.
Υλικά ( για 4-6 άτομα )
1 κιλό χοχλιούς
1 ποτηράκι του κρασιού ξύδι ή κόκκινο κρασί
1 ποτηράκι του κρασιού αλεύρι (για όλες τις χρήσεις)
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι, δεντρολίβανο
Εκτέλεση
Αλατίζουμε τους χοχλιούς, τους αλευρώνουμε μετά και τους βάζουμε στο καυτό λάδι με το στόμιο τους προς τα κάτω για τρία περίπου λεπτά. Ρίχνουμε το δεντρολίβανο, λίγο αλάτι, το πιπέρι, τους ανακατεύουμε μία φορά και μετά από 2 λεπτά τους σβήνουμε με το ξύδι ή το κρασί. Τους αφήνουμε να πάρουν μια βράση ακόμη κι είναι έτοιμοι για σερβίρισμα.