Πατάτα για την φαρυγγίτιδα

Facebooktwitterpinterest

Αν σας πιάσει πονόλαιμος και δυσκολεύεστε να καταπιείτε,  βάλτε το βράδυ ένα έμπλαστρο πατάτας στο λαιμό σας.
Για να το παρασκευάσετε, θα ξύσετε 60 γραμμάρια μιας καθαρισμένης ωμής πατάτας, θα την αναμείξετε με ίση ποσότητα νερού και θα βάλετε σε χαμηλή φωτιά το μείγμα  να βράσει μέχρι να δημιουργηθεί μια πάστα. Αφήνετε για λίγο το μείγμα να κρυώσει, το απλώνετε σε όλη την επιφάνεια του λαιμού σας και το στηρίζετε επιτόπου με έναν επίδεσμο.
Το άμυλο της πατάτας διεισδύει στους ιστούς και με τη μαλακτική του δράση ανακουφίζει από τη φλεγμονή και τον πόνο.

http://www.techne.gr/

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.