15 χρόνια λειτουργίας συμπληρώνει το Κέντρο Σεξουαλικής και Αναπαραγωγικής Υγείας (ΚΕ.Σ.Α.Υ.) του Α.Π.Θ.
Το Κέντρο Σεξουαλικής και Αναπαραγωγικής Υγείας (ΚΕ.Σ.Α.Υ.) του Α.Π.Θ. συμπληρώνει φέτος 15 χρόνια λειτουργίας. Το έργο που επιτέλεσε στον τομέα της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού σε θέματα σεξουαλικής υγείας αλλά και στην εκπαίδευση των ειδικών για την αντιμετώπισή τους κρίνεται απολύτως σημαντικό και ιδιαίτερα αποτελεσματικό.
Περισσότεροι από 50.000 άνθρωποι βρήκαν υποστήριξη και βοήθεια μέσα από την περίφημη τηλεφωνική γραμμή ανοικτής βοήθειας και πολλοί περισσότεροι ενημερώθηκαν για ζητήματα που τους ενδιέφεραν μέσα από τις υπόλοιπες δράσεις του Κέντρου.
Η τηλεφωνική γραμμή βοήθειας έχει αντικατασταθεί από την ηλεκτρονική πύλη www.imop.gr στην οποία κάθε ενδιαφερόμενος βρίσκει απαντήσεις σε όλα τα ζητήματα που τον απασχολούν.
Ο ιστότοπος www.imop.gr προσφέρει την πλέον έγκυρη επιστημονική γνώση έτσι όπως προκύπτει από την παγκόσμια έρευνα και όπως μεταφράζεται από τους ακαδημαϊκούς που αποτελούν το επιστημονικό δυναμικό του Ινστιτούτου Μελέτης Ουρολογικών Παθήσεων (ΙΜΟΠ)
Το ΚΕ.Σ.Α.Υ., με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα Σεξουαλικής Υγείας στις 14 Φεβρουαρίου, εγκαινιάζει μία εκστρατεία ενημέρωσης με την ονομασία “SEXinfo graphics”. Πρόκειται για πληροφοριακά γραφήματα, ένα σύγχρονο τρόπο ενημέρωσης, με την χρήση εικονιδίων και μεστής πληροφορίας, δομημένα με τρόπο ώστε να είναι ιδιαιτέρως ευχάριστα και εύληπτα.
Τα πληροφοριακά γραφήματα που παράγει το ΚΕ.Σ.Α.Υ. συμπυκνώνουν την επιστημονική γνώση των πλέον έγκυρων επιστημονικών μελετών παγκοσμίως -με αναφορά στην επιστημονική πηγή- και απαντούν σε δημοφιλή ερωτήματα για την σεξουαλική ζωή των ανθρώπων.
Η ιδιαίτερη εικονογράφησή τους βοηθά στη μετάδοση της πληροφορίας, στη γρήγορη εύρεση της απάντησης και διευκολύνει την μετάδοση της γνώσης.
Το ΚΕ.Σ.Α.Υ. παρουσιάζει τα δύο πρώτα SEX info graphics με τίτλους: “12 μύθοι για το sex” και “Τα μυστικά της καλής στύσης”, ενώ μέσα στο 2013 θα ολοκληρωθούν άλλα δέκα, το καθένα με διαφορετικό θέμα για την σεξουαλική ζωή. Με αυτόν τον τρόπο συνεχίζει το έργο της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού, εντέλει της προαγωγής της σεξουαλικής υγείας ως αναπόσπαστο μέρος της συνολικής υγείας του ανθρώπου.