Γλαύκος με μοσχοφίλερο
Υλικά (για 4 άτομα)
Για το ψάρι:
4 φιλέτα γλαύκου (ή από όποιο άλλο ψάρι προτιμάτε)
1/2 κούπα μοσχοφίλερο
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
χυμός από 1 λεμόνι
1 κουτ. γλυκού πάπρικα (γλυκιά)
1/4 κουτ. γλυκού ξερό κόλιανδρο σε σκόνη
πιπέρι / αλάτι
Εκτέλεση
Για το ψάρι:
Σε ένα μπολ, ανακατεύετε το μοσχοφίλερο, το λάδι, τον χυμό λεμονιού, την πάπρικα, τον κόλιανδο και το αλατοπίπερο.
Περιχύνετε με αυτή τη μαρινάδα τα φιλέτα του γλαύκου και τα βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα (όσο περισσότερο μείνουν στη μαρινάδα, τόσο πιο γευστικά θα γίνουν).
Βάζετε το τηγάνι-γκριλιέρα (τηγάνι με ρίγες) να κάψει πολύ καλά σε δυνατή φωτιά.
Σκουπίζετε ελαφρά με απορροφητικό χαρτί τα ψάρια (για να φύγει η πολλή υγρασία από τη μαρινάδα) και τα τοποθετείτε πάνω στην γκριλιέρα (χρειάζονται μερικά λεπτά από κάθε πλευρά).
Μόλις πάρουν ωραίο χρώμα και από τις δύο πλευρές, τα αποσύρετε. Τρώγονται ζεστά!
Tip: Αν δεν έχετε τηγάνι-γκριλιέρα, μπορείτε να ψήσετε τα φιλέτα σας στο γκριλ.