Κεφτέδες με γιαούρτι
Μερίδες: 4
Υλικά:
· 750γρ. κιμά
· 3 μικρές φρυγανιές
· 2 μέτρια κρεμμύδια
· 1 αυγό
· ½ φ.κ. λάδι και λάδι για τηγάνισμα
· 1 πρέζα ρίγανη
· 1 πρέζα κόκκινο γλυκό πιπέρι
· 1 κεσεδάκι γιαούρτι (10% λιπαρά)
· λίγο σκόρδο
· 30γρ. βούτυρο αγελαδινό
· αλάτι
· πιπέρι
Εκτέλεση:
Μουσκεύετε για 10 λεπτά τις φρυγανιές. Περνάτε τα κρεμμύδια από τον τρίφτη. Ζυμώνετε τον κιμά με τις φρυγανιές, τα κρεμμύδια, το λάδι, το αυγό, τη ρίγανη και το αλατοπίπερο. Αφήνετε για μια ώρα το μείγμα και πλάθετε κεφτέδες.
Τους τηγανίζετε.
Σε άλλο τηγάνι λιώνετε το βούτυρο. Βάζετε τους κεφτέδες σε μια πιατέλα. Στο βούτυρο ρίχνετε το κόκκινο πιπέρι και όταν πια είναι χλιαρό, αναμειγνύετε με το γιαούρτι, αλάτι και ελάχιστο σκόρδο. Περιχύνετε με την λευκή, παχύρευστη σάλτσα τους κεφτέδες.