Σαντορινιοί ντοματοκεφτέδες
Μερίδες: 4
Υλικά:
· ντοματάκια Σαντορίνης: 1½ κιλό
· κρεμμύδια: 4
· βασιλικός: 1/2 ματσάκι
· δυόσμος: 1/2 ματσάκι
· μαϊντανός: 1/2 ματσάκι
· άνηθος: 1/2 ματσάκι
· αλάτι όσο θέλετε
· πιπέρι: φρεσκοτριμμένο
· αλεύρι που φουσκώνει μόνο του: 4-5 κουταλιές
· ελαιόλαδο: για το τηγάνισμα
Εκτέλεση:
Κόβετε τα ντοματάκια σε μικρούς κύβους και τους βάζετε σε σουρωτήρι για να φύγουν τα πολλά υγρά. Ψιλοκόβετε τα κρεμμύδια και τα αρωματικά και τα αναμειγνύετε όλα μαζί σε ένα μπολ. Προσθέτετε στο μείγμα όσο αλεύρι χρειάζεται για να γίνει σφιχτό και αλατοπίπερο και ζυμώνετε με ένα κουτάλι.
Ζεσταίνετε σε βαθύ τηγάνι το ελαιόλαδο. Παίρνετε κουταλιές από το μείγμα και τις τηγανίζετε σε καυτό λάδι, μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές. Κατόπιν στραγγίζετε τους ντοματοκεφτέδες σε απορροφητικό χαρτί και τους σερβίρετε με φρέσκο ψωμί και φέτα.