Σουτζουκάκια από ρεβύθια
Τι χρειαζόμαστε:
- 1 1/2 φλ.αποφλοιωμ. ρεβύθια (μουλιασμένα αποβραδίς ή υπόλοιπο απο σούπα αν έχετε)
- 1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλ/νο
- 2 κ.σ. κύμινο
- 1 μέτριο αυγό
- 3 κ.σ. αλεύρι
- 2 κ.σ. λάδι
- 3/4 φλ. μαιντανός ψιλ/νος
- αλάτι – πιπέρι
Για τη σάλτσα:
- 2-4 κ.σ λάδι
- 1 κρεμμύδι ψιλ/νο
- 3 σκελ. σκόρδο ψιλ/νες
- 3 φλ. ντομάτες ψιλ/νες
- 1/2 φλ. κρασί λευκό
- 1/2 φλ. νερό
- 1 κ.γ. κύμινο
- 1 κ.γ. ρίγανη
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- αλάτι – πιπέρι
Πως το κάνουμε:
- Στραγγίζουμε τα ρεβύθια, λιώνουμε τα κρεμμύδια στο μπλέντερ, προσθέτουμε τα ρεβύθια & συνεχίζουμε να πολτοποιούμε. Προσθέτουμε το κύμινο, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε και στη συνέχεια προσθέτουμε το αυγό, το αλεύρι, το λάδι & τέλος τον μαιντανό.
- Πλάθουμε το μείγμα σε μικρά σουτζουκάκια, τα αλευρώνουμε και τα βάζουμε κατάψυξη για 30′ για να σφίξουν.
Για τη σάλτσα:
- Σωτάρουμε το κρεμμύδι με το λάδι, προσθέτουμε το σκόρδο, τις ντομάτες, το κρασί και 1 φλ. νερό, αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη, ρίγανη, κίμινο και σιγοβράζουμε τη σάλτσα.
- Ωστόσο σε 1 κ.σ. λάδι σωτάρουμε τα σουτζουκάκια (εγώ τα έβαλα για λίγο στο γκρίλ ) και μετά τα βάζουμε στη σάλτσα και σιγοβράζουμε για 45′ προσθέτοντας αν χρειαστεί λίγο νερό.
- ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Λίγα μυστικά ακόμα
Τη συνταγή την είχα βρεί σε ένα περιοδικό.
Διαβάστε περισότερο: http://www.sintagespareas.gr