Αλγερινή κοκκινιστή ψαρόσουπα
Σιγουρέψου ότι έχεις:
- 1 κιλό κοκκινόψαρο
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο Άλτις απαλό
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 400 γρ. κλασικό Pummaro ψιλοκομμένο
- 1 κ.γ. πάπρικα
- 1 πρέζα κρόκο Κοζάνης σε σκόνη
- 2 μεγάλες πατάτες
- 3 κοτσάνια σέλινου κομμένα σε κύβους
- 2 μερίδες “Σπιτικό” ζωμό Knorr λαχανικών
- 1 κιλό νερό
- Αλάτι και πιπέρι
Ξεκινάμε!
- 1 Ζέστανε σε ένα μεγάλο τηγάνι λίγο λάδι
και στη συνέχεια τσιγάρισε το κρεμμύδι μέχρι να γίνει ημιδιαφανές.
- 2 Πρόσθεσε το σκόρδο και τις ντομάτες και σιγόβρασε μέχρι να απορροφηθεί η μεγαλύτερη ποσότητα του υγρού.
- 3 Σειρά τώρα έχουν τα μπαχαρικά, οι πατάτες και το νερό μαζί με το ζωμό Knorr. Αφού τα βάλεις μέσα στο τηγάνι και σιγοβράσουνγια 10 λεπτά, πρόσθεσε και το ψάρι και συνέχισε το βράσιμο μέχρι να ξεφλουδίσει το ψάρι.
- 4 Βγάλε τώρα το μπλέντερ από το ντουλάπι και ρίξε μέσα τη σούπα. Σωστά κατάλαβες, η Αλγερινή κοκκινιστή ψαρόσουπα είναι παχιά σαν πουρές. Αφού τελειώσεις, την ξαναβάζεις στη φωτιά και σιγοβράζεις σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά ακόμα.
Καλή όρεξη!