Κολοκυθάκια και ντομάτες ογκρατέν
Συστατικά
- 3 μέτρια κολοκυθάκια κομμένα λεπτές φέτες.
- 3 μέτριες ντομάτες επίσης κομμένες λεπτές φέτες.
- 1/4 του κιλού κεφαλογραβιέρα τριμμένη.
- 4 αυγά.
- 200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος.
- 150 γραμμάρια γάλα.
- 2 κουταλιές κόρν-φλάουρ.
- 1 κουταλιά σούπας μουστάρδα.
- αλάτι,πιπέρι,
- 3 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο .
- Λίγο βούτυρο για το ταψί.
Οδηγίες
- Βάζουμε αλάτι στα κολοκυθάκια και τα αφήνουμε σε τρυπητό μισή ώρα να στραγγίσουν.
- Αλείφουμε με βούτυρο ένα μέτριο πυρέξ και αραδιάζουμε σε σειρές τις φέτες των λαχανικών εναλλάξ η μία να μισοσκεπάζει την άλλη.
- Χτυπάμε τα αυγά. Βάζουμε το κόρν -φλάουρ σε λίγο από το γάλα,το διαλύουμε και το προσθέτουμε στο υπόλοιπο γάλα. Ανακατεύομε την κεφαλογραβιέρα με το γάλα ,την κρέμα ,τα αυγά,τον μαϊντανό και την μουστάρδα.
- Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το μείγμα πάνω από τα λαχανικά .
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο περίπου 40 λεπτά, η ώσπου να φουσκώσει και να ροδίσει η επιφάνεια του φαγητού μας.