Σουπιές με αγκινάρες και πατάτες
Σιγουρέψου ότι έχεις:
- 12-14 κομμένες καρδιές αγκινάρας
- 1 κουταλιά άνηθο
- 1 φλιτζάνι λευκό κρασί
- 250 γρ. φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1 κουταλιά μαϊντανό
- ½ κιλό μέτριες πατάτες
- 1 κιλό σουπιές
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 κουταλάκι μείγμα μυρωδικών ή μπαχαρικών, όπως π.χ. Aromat της Knorr
- 100 γρ. Ελαφρά Συμπυκνωμένο Χυμό Τομάτας Pummaro
- Αλάτι και πιπέρι
Ξεκινάμε!
- 1 Ψιλόκοψε προσεκτικά τα κρεμμυδάκια και σόταρέ τα σε μια κατσαρόλα με το ελαιόλαδo.
- 2 Επίσης, καθάρισε και κόψε τις σουπιές σε ροδέλες και πρόσθεσέ τες στην κατσαρόλα να σοταριστούν παρέα με το κρεμμυδάκι.
- 3 Σβήσε με το κρασί, πρόσθεσε το Pummaro και μετά από περίπου 10 λεπτά ρίξε στην κατσαρόλα το μαϊντανό ψιλοκομμένο και τον άνηθο και τις πατάτες κομμένες στα τέσσερα.
- 4 Άφησε να περάσουν άλλα 15 λεπτά και πρόσθεσε τις αγκινάρες, πιπέρι και το μείγμα μυρωδικών ή μπαχαρικών.
- 5 Άφησε τις σουπιές με αγκινάρες και πατάτες να σιγοβράσουν για 20 λεπτά περίπου και μετά απόσυρε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Τις τρως ζεστές ή και κρύες.
Καλή όρεξη!