Σουπιές με αγκινάρες και πατάτες

Facebooktwitterpinterest

Σιγουρέψου ότι έχεις:

    • 12-14 κομμένες καρδιές αγκινάρας
    • 1 κουταλιά άνηθο
    • 1 φλιτζάνι λευκό κρασί
    • 250 γρ. φρέσκα κρεμμυδάκια

  • 1 κουταλιά μαϊντανό
  • ½ κιλό μέτριες πατάτες
  • 1 κιλό σουπιές
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι μείγμα μυρωδικών ή μπαχαρικών, όπως π.χ. Aromat της Knorr
  • 100 γρ. Ελαφρά Συμπυκνωμένο Χυμό Τομάτας Pummaro
  • Αλάτι και πιπέρι

Ξεκινάμε!

  • 1 Ψιλόκοψε προσεκτικά τα κρεμμυδάκια και σόταρέ τα σε μια κατσαρόλα με το ελαιόλαδo.
  • 2 Επίσης, καθάρισε και κόψε τις σουπιές σε ροδέλες και πρόσθεσέ τες στην κατσαρόλα να σοταριστούν παρέα με το κρεμμυδάκι.
  • 3 Σβήσε με το κρασί, πρόσθεσε το Pummaro και μετά από περίπου 10 λεπτά ρίξε στην κατσαρόλα το μαϊντανό ψιλοκομμένο και τον άνηθο και τις πατάτες κομμένες στα τέσσερα.
  • 4 Άφησε να περάσουν άλλα 15 λεπτά και πρόσθεσε τις αγκινάρες, πιπέρι και το μείγμα μυρωδικών ή μπαχαρικών.
  • 5 Άφησε τις σουπιές με αγκινάρες και πατάτες να σιγοβράσουν για 20 λεπτά περίπου και μετά απόσυρε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Τις τρως ζεστές ή και κρύες.

Καλή όρεξη!

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.