ΠΙΤΑ με ΓΛΥΚΟ ΤΡΑΧΑΝΑ!!!

Facebooktwitterpinterest

ΥΛΙΚΑ (για 20 κομμάτια περίπου)

    • 250 γραμμάρια γλυκός τραχανάς 
    • 350 γραμμάρια τυρί-φέτα τριμμένη
    • 4 αυγά
    • 150 mL γάλα
    • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

  • 1/3 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
  • Λίγο ελαιόλαδο για το λάδωμα του ταψιού

 

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

 

 

Μαγειρεύουμε τον τραχανά  σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Μόλις είναι έτοιμος, τον στραγγίζουμε και τον τοποθετούμε στον κάδο του μίξερ. Προσθέτουμε το γάλα, το τυρί, τα αυγά, το αλάτι και το πιπέρι και τα “χτυπάμε” καλά ώστε να ανακατευτούν καλά μεταξύ τους. Λαδώνουμε ένα ταψί 30 εκ. x 40 εκ. και το γεμίζουμε με το μείγμα του τραχανά. Ψήνουμε την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 C για 40 λεπτά περίπου, ώσπου να ροδοκοκκινίσει.

 

Διευκρινήσεις
  • Η ποσότητα του αλατιού και του πιπεριού μπορεί να αλλάξει ανάλογα με την αρεσκεία του καθενός.
  • Πριν σερβίρετε την πίτα, θα ήταν καλό να την αφήσετε να κρυώσει.
  • Ενεργειακή αξία κάθε κομματιού: 180 θερμίδες
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!
Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.