Άσθμα από ασπιρίνη
Μπορεί να εμφανιστούν και όταν ένας ασθενής με άσθμα λάβει μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα (π.χ. ιβουπροφένη, δικλοφενάκη, ναπροξένη), που χρησιμοποιούνται συχνά σε παθήσεις των αρθρώσεων και για τον πόνο.
Η ευαισθησία στην ασπιρίνη είναι συχνότερη σε ασθενείς με άσθμα μεγαλύτερης ηλικίας και είναι συνηθέστερη σε ασθενείς με σοβαρό άσθμα. Στην Ελλάδα η ευαισθησία στην ασπιρίνη δεν είναι τόσο συχνή όσο σε κάποιες χώρες του εξωτερικού (π.χ. Πολωνία).
Εάν εμφάνισες κάποτε κρίση άσθματος μετά από χρήση ασπιρίνης ή αντιφλεγμονωδών φαρμάκων θα πρέπει να συμβουλευθείς το γιατρό σου για το ποια παυσίπονα μπορείς να παίρνεις. Κατά κανόνα η παρακεταμόλη είναι ασφαλής, όπως και κάποια ειδικά αντιφλεγμονώδη με διαφορετικό μηχανισμό δράσης (π.χ. σελεκοξίμπη).
Οι ασθενείς με άσθμα από ευαισθησία στην ασπιρίνη μπορεί να ωφεληθούν από μια ειδική κατηγορία φαρμάκων, τα αντιλευκοτριένια. Εάν κάποιος ασθενής με άσθμα από ευαισθησία στην ασπιρίνη πρέπει να πάρει ασπιρίνη ή μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη για λόγους υγείας, μπορεί να υποβληθεί σε απευαισθητοποίηση στην ασπιρίνη από εξειδικευμένο αλλεργιολόγο.