Η σόγια προστατεύει από τις θρομβώσεις
Ένας τρόπος για να μειωθεί ο κίνδυνος της θρόμβωσης είναι να αντικαταστήσετε το αλάτι με τη σως σόγιας.
Ερευνητές ανακάλυψαν ότι η σος σόγιας περιέχει συστατικά τα οποία αποτρέπουν την πήξη του αίματος.
Προσοχή, η σος σόγιας είναι πλούσια σε νάτριο, έτσι μην το παρακάνετε. Χρησιμοποιήστε τη με μέτρο για να δώσετε γεύση στα γεύματα σας.
Η περιεκτικότητα της σε νάτριο είναι 300ml ανά κουταλιά.
Η συνιστώμενη ημερήσια δόση νατρίου την ημέρα είναι 2,400ml.
Για να παραμείνετε συνεπής στην ημερήσια δόση προτιμήστε σος σόγιας που να είναι χαμηλή σε περιεκτικότητα νατρίου, περίπου 175ml ανά κουταλιά. Μισή κουταλιά αλάτι περιέχει 1,000ml νάτριο.