Γίγαντες πλακί στο φούρνο
Είναι ένα από τα πιο κλασικά φαγητά της Ελληνικής κουζίνας. Θα το βρείτε να σερβίρετε από τα πιο απλά και οικονομικά μαγαζιά έως τα πλέον ακριβά και εξεζητημένα. Μαγειρεύεται με διάφορες παραλλαγές ανάλογα την περιοχή και την όρεξη του μάγειρα. Όπως και όλα τα φαγητά, είναι πλούσιο σε βιταμίνες αλλά και σε υδατάνθρακες, απαραιτήτους για την καλή λειτουργία του οργανισμού.
Συστατικά:
- 1/2 κg γίγαντες
- 2-3 μεγάλα κρεμμύδια καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
- 2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1/2 ποτήρι λάδι
- 1 ματσάκι άνηθο
- 2-3 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
Εκτέλεση:
- Βάζουμε τους γίγαντες από το βράδυ στο νερό για να φουσκώσουν.
- Το πρωί του βάζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό και τους βράζουμε περίπου 3/4 της ώρας.
- Παίρνουμε μία γάστρα και αδειάζουμε μέσα το περιεχόμενο της γάστρας.
- Σε ένα τηγάνι, αδειάζουμε το λάδι, το αφήνουμε για λίγα δευτερόλεπτα να κάψει, ρίχνουμε μέσα και σοτάρουμε όλα τα υλικά εκτός από την ντομάτα.
- Τοποθετούμε τα σοταρισμένα υλικά μέσα στην γάστρα με τους γίγαντες και από πάνω ρίχνουμε την σάλτσα, τα ανακατεύουμε όλα μαζί.
- Τοποθετούμε την γάστρα στο φούρνο στους 180 με 200 βαθμούς για περίπου 45′ με 1 ώρα το πολύ και το φαγητό μας είναι έτοιμο.
ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!