Πατατοσαλάτα με γιαούρτι
Υλικά:
- 1 κιλό πατάτες
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι ΟΛΥΜΠΟΣ Στραγγιστό 2%
- 1 καρότο τριμμένο
- 4 αγγουράκια τουρσί ψιλοκομμένα
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1 αβγό βραστό
- Μαϊντανό
- 3 κ.σ. μαγιονέζα light
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- Λαδόξιδο, αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε μεγάλους κύβους και τις βράζουμε σε μπόλικο αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν.
Της σουρώνουμε, τις βάζουμε σε ένα ανοιχτό σκεύος, και τις περιχύνουμε ζεστές με λαδόξιδο.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και τις αφήνουμε να κρυώσουν.
Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το γιαούρτι ΟΛΥΜΠΟΣ, τη μαγιονέζα και τη μουστάρδα.
Προσθέτουμε ψιλοκομμένο το αγγουράκι, το καρότο, το κρεμμυδάκι, το αβγό και τον μαϊντανό.
Προσθέτουμε τo μείγμα στις πατάτες και ανακατεύουμε απαλά για να μη λιώσουν.
Σερβίρεται δροσερή πάνω σε φρεσκοκομμένη πράσινη σαλάτα.
http://www.olympos.gr/