Ανοιξιάτικη σούπα με σπαράγγια
Μήπως είναι πολύ κουραστικό το ξεφλούδισμα των σπαραγγιών; Τότε χρησιμοποιήστε πράσινα σπαράγγια που δεν χρειάζονται ξεφλούδισμα.
Για 4 άτομα
1 κουταλιά τη σούπας κραμβέλαιο
1 μικρό κρεμμύδι
4 κουταλιές της σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1000 ml σούπα λαχανικών
300 g λευκά ή πράσινα σπαράγγια, κομμάτια
100 g καρότα, λεπτές φέτες
λίγο ξύσμα φλούδας βιολογικού λεμονιού
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
1 πρέζα λεβίστικο
100 g κατεψυγμένα μπιζέλια
2 φρέσκα κρεμμύδια,
Αλάτι, πιπέρι
1 κουταλιά της σούπας άνηθο, ψιλοκομμένο
- Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα. Σε χαμηλή φωτιά τσιγαρίστε το κρεμμύδι μέχρι να ξανθίσει. Ρίξτε τον μαϊντανό και ζεστάνετε για λίγο.
- Ρίξτε τη σούπα λαχανικών. Προσθέστε τα σπαράγγια, τα καρότα, το ξύσμα λεμονιού, το μοσχοκάρυδο και το λεβίστικο. Σκεπάστε και βράστε τη σούπα σε χαμηλή φωτιά για 8 λεπτά. Τα μπιζέλια πρέπει να είναι μαλακά αλλά να δαγκώνονται.
- Προσθέστε τα μπιζέλια και τα φρέσκα κρεμμύδια και βράστε σε χαμηλή φωτιά για 2 λεπτά. Βγάλτε τη σούπα από τη φωτιά, προσθέστε αλάτι και πιπέρι και γαρνίρετε με άνηθο.
Ανά μερίδα: 87 kcal, 5 g πρωτεΐνες, 3 g λιπαρά, 9 g υδατάνθρακες
Ανοιξιάτικα μυρωδικά:
Για πολύ ωραία γεύση, ψιλοκόψτε μυρώνι και στο τελείωμα του μαγειρέματος ρίξτε το στη σούπα.
Περισσότερο πράσινο:
Προς το τελείωμα του μαγειρέματος ρίξτε μέσα στη σούπα μια χούφτα σπανάκι. Προσέξτε όμως: το τρυφερό φρέσκο σπανάκι ψήνεται μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα!