Ανοιξιάτικη σούπα με σπαράγγια

Facebooktwitterpinterest

Μήπως είναι πολύ κουραστικό το ξεφλούδισμα των σπαραγγιών; Τότε χρησιμοποιήστε πράσινα σπαράγγια που δεν χρειάζονται ξεφλούδισμα.

Για 4 άτομα 
1 κουταλιά τη σούπας κραμβέλαιο
1 μικρό κρεμμύδι
4 κουταλιές της σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1000 ml σούπα λαχανικών
300 g λευκά ή πράσινα σπαράγγια, κομμάτια
100 g καρότα, λεπτές φέτες
λίγο ξύσμα φλούδας βιολογικού λεμονιού
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
1 πρέζα λεβίστικο
100 g κατεψυγμένα μπιζέλια
2 φρέσκα κρεμμύδια,
Αλάτι, πιπέρι
1 κουταλιά της σούπας άνηθο, ψιλοκομμένο

  1. Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα. Σε χαμηλή φωτιά τσιγαρίστε το κρεμμύδι μέχρι να ξανθίσει. Ρίξτε τον μαϊντανό και ζεστάνετε για λίγο.
  2. Ρίξτε τη σούπα λαχανικών. Προσθέστε τα σπαράγγια, τα καρότα, το ξύσμα λεμονιού, το μοσχοκάρυδο και το λεβίστικο. Σκεπάστε και βράστε τη σούπα σε χαμηλή φωτιά για 8 λεπτά. Τα μπιζέλια πρέπει να είναι μαλακά αλλά να δαγκώνονται.
  3. Προσθέστε τα μπιζέλια και τα φρέσκα κρεμμύδια και βράστε σε χαμηλή φωτιά για 2 λεπτά. Βγάλτε τη σούπα από τη φωτιά, προσθέστε αλάτι και πιπέρι και γαρνίρετε με άνηθο.

Ανά μερίδα: 87 kcal, 5 g πρωτεΐνες, 3 g λιπαρά, 9 g υδατάνθρακες

Ανοιξιάτικα μυρωδικά:
Για πολύ ωραία γεύση, ψιλοκόψτε μυρώνι και στο τελείωμα του μαγειρέματος ρίξτε το στη σούπα.

Περισσότερο πράσινο:
Προς το τελείωμα του μαγειρέματος ρίξτε μέσα στη σούπα μια χούφτα σπανάκι. Προσέξτε όμως: το τρυφερό φρέσκο σπανάκι ψήνεται μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα!

 

http://avgi-breastcancer.gr/

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.