Φιλέτο ψαριού με τομάτες και πιπεριές
Τρυφερό, σοταρισμένο φιλέτο ψαριού σε πικάντικη σάλτσα τομάτας
Για 2 άτομα
2 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, λεπτές φετούλες
1 κόκκινη πιπεριά, λεπτά μπαστουνάκια
400 g τομάτες, ξεφλουδισμένες σε μικρά κομμάτια
300 g φιλέτο μπακαλιάρου
Αλάτι, πιπέρι
2 κουταλιές της σούπας μαϊντανός, ψιλοκομμένος
- Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι. Τσιγαρίστε αρχικά το κρεμμύδι και το σκόρδο σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ξανθίσουν και μετά αφήστε τα να ψηθούν για λίγο ανακατεύοντας συνεχώς.
- Προσθέστε την πιπεριά και αφήστε την να ψηθεί για λίγο. Προσθέστε τις τομάτες και ρίξτε αλάτι και πιπέρι. Αφήστε τα όλα να βράσουν για περίπου 7 λεπτά μέχρι να γίνουν σάλτσα.
- Ρίξτε αλάτι και πιπέρι στο ψάρι. Βάλτε το ψάρι επάνω στη σάλτσα τομάτας. Βάλτε από πάνω μερικές κουταλιές σάλτσας, σκεπάστε το ψάρι και αφήστε το να ψηθεί για περίπου 8 λεπτά. Σερβίρετε το ψάρι γαρνιρισμένο με μαϊντανό.
Ανά μερίδα: 229 kcal, 29 g πρωτεΐνες, 6 g λιπαρά, 13 g υδατάνθρακες
Σε αυτό το ζουμερό φιλέτο ψαριού ταιριάζει πολύ το ρύζι ή οι βραστές πατάτες. Εάν βιάζεστε, συνοδέψτε με μπαγκέτα ολικής αλέσεως, την οποία μπορείτε να τη βουτήξετε στην πικάντικη σάλτσα, όπως συνηθίζεται στον Νότο.