ΓΛΥΚΙΣΜΑΤΑ-Μαλακό κέικ με κεράσια
Γλυκά με φυσικό τρόπο. Θρεπτικές λιχουδιές με φρούτα και μούρα πλούσια σε βιταμίνες. Προϋπόθεση γι’ αυτό είναι τα υλικά: γαλακτοκομικά προϊόντα χαμηλών λιπαρών και ελάχιστη ζάχαρη. Και για τα γλυκίσματα όμως ισχύει το εξής: Αν προς το παρόν δεν μπορείτε να φάτε πολύ, μπορείτε να κάνετε λίγο πιο πλούσια τα γλυκίσματα.
Τα ζουμερά κεράσια κάνουν αυτό το θρεπτικό μαλακό κέικ ένα γλυκό κυρίως πιάτο.
Αυτό το μαλακό κέικ τρώγεται εύκολα και κρύο
Για 4 άτομα
40 g βούτυρο
Ξύσμα από 1 βιολογικό λεμόνι
4 αυγά
3 πακετάκια ζάχαρη με φυσική βανίλια
¼ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
350 g τυρί επάλειψης
200 g κρέμα γάλακτος
70 g σιτάλευρο ολικής αλέσεως
50 g φυσική μαύρη ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο για τη φόρμα
500 g κεράσια (ή στραγγισμένα κεράσια κονσέρβα)
- Με το μίξερ χειρός ανακατέψτε μέχρι να αφρίσει το βούτυρο με το ξύσμα λεμονιού. Χωρίστε τα αυγά. Προσθέστε τους κρόκους των αυγών, τη ζάχαρη με τη φυσική βανίλια και την κανέλα. Χτυπήστε τα με το μίξερ μέχρι να γίνουν μια λεία κρέμα.
- Προσθέστε το τυρί επάλειψης, την κρέμα γάλακτος και μετά το αλεύρι. Χτυπήστε το ασπράδι των αυγών με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει μαρέγκα. Ρίξτε τη μαρέγκα στην κρέμα.
- Αλείψτε με βούτυρο τη φόρμα. Βάλτε στη φόρμα τη μισή κρέμα και ισιώστε για να έχει επίπεδη επιφάνεια. Μοιράστε επάνω τα κεράσια. Τώρα βάλτε από πάνω την υπόλοιπη κρέμα. Βάλτε τη φόρμα σε προθερμασμένο φούρνο και ψήστε σε μεσαία θερμοκρασία για 40-45 λεπτά.
Ανά μερίδα: 506 kcal, 24 g πρωτεΐνες, 50 g υδατάνθρακες, 23 g λιπαρά
Ροδάκινα, βερίκοκα και μήλα ταιριάζουν πάρα πολύ με αυτό το μαλακό κέικ.