Ισπανική ψαρόσουπα

Facebooktwitterpinterest

Ελαφριά και γρήγορη στην ετοιμασία της σούπα. Ένας υπέροχος συνδυασμός από τρυφερό ψάρι, πολύχρωμα λαχανικά και θρεπτικές πατάτες. Μπορείτε να τη φτιάξετε και με κατεψυγμένο φιλέτο ψαριού.

Για 2 άτομα
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
600 ml ζωμός λαχανικών
1 δαφνόφυλλο
1 πατάτα, λεπτές φέτες
½ κόκκινη πιπεριά, λεπτά μπαστουνάκια
200 g φιλέτο μπακαλιάρου ή ιππόγλωσσου, κομμάτια
2 τομάτες, ξεφλουδισμένες , μικρά κομμάτια
Αλάτι, μαύρο πιπέρι
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό

  1. Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε αντικολλητική κατσαρόλα. Τσιγαρίστε το κρεμμύδι και το σκόρδο ανακατεύοντας συνεχώς. Ρίξτε τον ζωμό λαχανικών, το δαφνόφυλλο, σκεπάστε και αφήστε να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά.
  2. Προσθέστε τις πατάτες και την πιπεριά, σκεπάστε και βράστε σε χαμηλή φωτιά για 7 λεπτά. Προσθέστε τον μπακαλιάρο και την τομάτα, σκεπάστε και βράστε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 8 λεπτά μέχρι να ψηθεί το ψάρι.
  3. Ρίξτε στη σούπα αλάτι και πιπέρι και γαρνίρετε με μαϊντανό.

Ανά μερίδα: 214 kcal, 21 g πρωτεΐνες, 6 g λιπαρά, 17 g υδατάνθρακες

 

 

http://avgi-breastcancer.gr/

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.