Κινέζικα λαχανικά στο γουόκ: Πιπεριές, μανιτάρια, πράσο και βλαστοί
Ένα τραγανό και πολύχρωμο πιάτο λαχανικών με ελάχιστα λιπαρά που γίνεται γρήγορα στο γουόκ
Για 2 άτομα
1 κουταλιά της σούπας λάδι
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
1 κόκκινη πιπεριά, μπαστουνάκια πλάτους ½ cm
200 g μικρά μανιτάρια, κομμένα στα τέσσερα
100 g πράσο, κομμένο στη μέση, λωρίδες πλάτους ½ cm
½ κουταλάκι του γλυκού φρέσκο, ψιλοκομμένο τζίντζερ
Αλάτι
50 g βλαστοί
1 κουταλιά της σούπας σάλτσα σόγιας
- Ζεστάνετε το λάδι στο γουόκ. Τσιγαρίστε λίγο το σκόρδο ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέστε την πιπεριά και τσιγαρίστε για 2 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέστε τα μανιτάρια, το πράσο και το τζίντζερ, ψήστε για 2 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς και ρίξτε λίγο αλάτι. Ρίξτε και τους βλαστούς.
- Σκεπάστε και σοτάρετε τα λαχανικά σε χαμηλή φωτιά για 3 λεπτά. Ρίξτε στα λαχανικά τη σάλτσα σόγιας και σερβίρετε σε πιάτο.
Ανά μερίδα: 98 kcal, 5 g πρωτεΐνες, 6 g λιπαρά, 6 g υδατάνθρακες
Πιο εύκολα δεν γίνεται:
Τσιγαρίζετε πρώτα την πιπεριά ανακατεύοντας συνεχώς, μετά προσθέτετε τα μανιτάρια και το πράσο. Δεν πρέπει να προσθέσετε επιπλέον υγρά διότι τα μανιτάρια βγάζουν αρκετό χυμό. Τους ευαίσθητους βλαστούς τους βάζουμε στο τέλος και τους σοτάρουμε ελάχιστα. Καρυκεύουμε μόνο με τζίντζερ, ελάχιστη σάλτσα σόγιας, σκόρδο και τσίλι.
Παραλλαγές:
Αντικαταστήστε την πιπεριά με φέτες καρότου ή μπουκετάκια μπρόκολου.