Κόκκινη σούπα λαχανικών με αμύγδαλα

Facebooktwitterpinterest

Τα αρώματα των γλυκών καρότων και της ζουμερής τομάτας συνυπάρχουν αρμονικά σε αυτή τη σούπα.
Ιδιαίτερη νότα: Τα αμύγδαλα, πλούσια σε βιταμίνη Ε, λιώνουν και γίνονται κρέμα μαζί με τα λαχανικά.
Για 4 άτομα
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
600 ml ζωμός λαχανικών
1 πρέσα μοσχοκάρυδο
300 g καρότα, κομμάτια με πάχος1 cm
300 g τομάτες, ξεφλουδισμένες, κομμάτια
50 g νιφάδες αμυγδάλου
3 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος
2 κουταλιές της σούπας βασιλικό, ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο σχοινόπρασο

  1. Λιώστε το βούτυρο σε μια μικρή κατσαρόλα και τσιγαρίστε το κρεμμύδι μέχρι να ξανθίσει.
  2. Ρίξτε τον ζωμό λαχανικών και το μοσχοκάρυδο. Αφήστε να πάρει βράση ο ζωμός λαχανικών, προσθέστε τα καρότα, σκεπάστε και αφήστε να βράσει 8 λεπτά. Προσθέστε τις τομάτες, σκεπάστε και αφήστε να βράσει για 4 λεπτά.
  3. Στο μίξερ ή με το μίξερ χειρός πολτοποιήστε τη σούπα, τα αμύγδαλα και την κρέμα γάλακτος και, αν θέλετε, περάστε την από σουρωτήρι. Ζεστάνετε λίγο τη σούπα και γαρνίρετε με βασιλικό και σχοινόπρασο.

Ανά μερίδα: 157 kcal, 5 g πρωτεΐνες, 12 g λιπαρά, 8 g υδατάνθρακες

Πρακτική συμβουλή: Φτιάξτε μια μεγάλη ποσότητα σούπας και βάλτε την στην κατάψυξη χωρισμένη σε μερίδες.

 

http://avgi-breastcancer.gr/

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.