Κόκκινη σούπα λαχανικών με αμύγδαλα
Τα αρώματα των γλυκών καρότων και της ζουμερής τομάτας συνυπάρχουν αρμονικά σε αυτή τη σούπα.
Ιδιαίτερη νότα: Τα αμύγδαλα, πλούσια σε βιταμίνη Ε, λιώνουν και γίνονται κρέμα μαζί με τα λαχανικά.
Για 4 άτομα
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
600 ml ζωμός λαχανικών
1 πρέσα μοσχοκάρυδο
300 g καρότα, κομμάτια με πάχος1 cm
300 g τομάτες, ξεφλουδισμένες, κομμάτια
50 g νιφάδες αμυγδάλου
3 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος
2 κουταλιές της σούπας βασιλικό, ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο σχοινόπρασο
- Λιώστε το βούτυρο σε μια μικρή κατσαρόλα και τσιγαρίστε το κρεμμύδι μέχρι να ξανθίσει.
- Ρίξτε τον ζωμό λαχανικών και το μοσχοκάρυδο. Αφήστε να πάρει βράση ο ζωμός λαχανικών, προσθέστε τα καρότα, σκεπάστε και αφήστε να βράσει 8 λεπτά. Προσθέστε τις τομάτες, σκεπάστε και αφήστε να βράσει για 4 λεπτά.
- Στο μίξερ ή με το μίξερ χειρός πολτοποιήστε τη σούπα, τα αμύγδαλα και την κρέμα γάλακτος και, αν θέλετε, περάστε την από σουρωτήρι. Ζεστάνετε λίγο τη σούπα και γαρνίρετε με βασιλικό και σχοινόπρασο.
Ανά μερίδα: 157 kcal, 5 g πρωτεΐνες, 12 g λιπαρά, 8 g υδατάνθρακες
Πρακτική συμβουλή: Φτιάξτε μια μεγάλη ποσότητα σούπας και βάλτε την στην κατάψυξη χωρισμένη σε μερίδες.