Πολύχρωμη σούπα με κατεψυγμένα λαχανικά

Facebooktwitterpinterest

Δεν έχετε ούτε όρεξη ούτε χρόνο για μαγείρεμα; Με κατεψυγμένα λαχανικά, που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνες, μπορείτε να φτιάξετε γρήγορα και χωρίς κούραση μια νόστιμη σουπίτσα.
Ένα είναι το μυστικό: όλα εξαρτώνται από το σωστό συνδυασμό.

Για 2 άτομα
1 κουταλιά της σούπας κραμβέλαιο
2 κουταλιές της σούπας κατεψυγμένο, ψιλοκομμένο κρεμμύδι
500 ml ζωμός λαχανικών
1 δαφνόφυλλο
½ κουταλάκι του γλυκού λεβίστικο
250 g κατεψυγμένα λαχανικά (π.χ. καρότα, κουνουπίδι, φασόλια, πράσο)
Αλάτι, πιπέρι
2 κουταλιές της σούπας κατεψυγμένο μείγμα μυρωδικών

  1. Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα. Τσιγαρίστε τα κρεμμύδια ανακατεύοντας συνεχώς. Ρίξτε τη σούπα λαχανικών και προσθέστε τη δάφνη και το λεβίστικο. Αφήστε να βράσει η σούπα σε χαμηλή φωτιά για 3 λεπτά.
  2. Προσθέστε τα κατεψυγμένα λαχανικά, σκεπάστε και αφήστε να βράσει μέχρι τα λαχανικά να μαλακώσουν αλλά να δαγκώνονται. (Αυτό συνήθως γίνεται γρηγορότερα από ό,τι γράφει επάνω στη συσκευασία των κατεψυγμένων λαχανικών.)
  3. Ρίξτε στη σούπα αλάτι και πιπέρι. Γαρνίρετε με κατεψυγμένα μυρωδικά.

Ανά μερίδα: 80 kcal, 3 g πρωτεΐνες, 5 g λιπαρά, 5 g υδατάνθρακες

Γρήγορη κρεμώδης σούπα:
Πολτοποιήστε τη σούπα μαζί με 1 κουταλιά της σούπας κρέμα γάλακτος. Έτσι τρώγεται πιο εύκολα. Προσθέστε μοσχοκάρυδο, που ανοίγει την όρεξη, και λίγο ξύσμα από βιολογικό λεμόνι.

 

 

http://avgi-breastcancer.gr/

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.