Πολύχρωμη σούπα με κατεψυγμένα λαχανικά
Δεν έχετε ούτε όρεξη ούτε χρόνο για μαγείρεμα; Με κατεψυγμένα λαχανικά, που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνες, μπορείτε να φτιάξετε γρήγορα και χωρίς κούραση μια νόστιμη σουπίτσα.
Ένα είναι το μυστικό: όλα εξαρτώνται από το σωστό συνδυασμό.
Για 2 άτομα
1 κουταλιά της σούπας κραμβέλαιο
2 κουταλιές της σούπας κατεψυγμένο, ψιλοκομμένο κρεμμύδι
500 ml ζωμός λαχανικών
1 δαφνόφυλλο
½ κουταλάκι του γλυκού λεβίστικο
250 g κατεψυγμένα λαχανικά (π.χ. καρότα, κουνουπίδι, φασόλια, πράσο)
Αλάτι, πιπέρι
2 κουταλιές της σούπας κατεψυγμένο μείγμα μυρωδικών
- Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα. Τσιγαρίστε τα κρεμμύδια ανακατεύοντας συνεχώς. Ρίξτε τη σούπα λαχανικών και προσθέστε τη δάφνη και το λεβίστικο. Αφήστε να βράσει η σούπα σε χαμηλή φωτιά για 3 λεπτά.
- Προσθέστε τα κατεψυγμένα λαχανικά, σκεπάστε και αφήστε να βράσει μέχρι τα λαχανικά να μαλακώσουν αλλά να δαγκώνονται. (Αυτό συνήθως γίνεται γρηγορότερα από ό,τι γράφει επάνω στη συσκευασία των κατεψυγμένων λαχανικών.)
- Ρίξτε στη σούπα αλάτι και πιπέρι. Γαρνίρετε με κατεψυγμένα μυρωδικά.
Ανά μερίδα: 80 kcal, 3 g πρωτεΐνες, 5 g λιπαρά, 5 g υδατάνθρακες
Γρήγορη κρεμώδης σούπα:
Πολτοποιήστε τη σούπα μαζί με 1 κουταλιά της σούπας κρέμα γάλακτος. Έτσι τρώγεται πιο εύκολα. Προσθέστε μοσχοκάρυδο, που ανοίγει την όρεξη, και λίγο ξύσμα από βιολογικό λεμόνι.