Ρέγγα με σάλτσα άνηθου και αγγουριού και φρέσκες πατάτες
Χορταστικό αλλά ελαφρύ. Τρυφερή ρέγγα σε μυρωδάτη σάλτσα γιαουρτιού με χαμηλά λιπαρά.
Για 2 άτομα
400 g φρέσκες πατάτες
150 g γιαούρτι χαμηλών λιπαρών
50 g κρέμα γάλακτος
1 κουταλιά της σούπας χυμός λεμόνι
200 g αγγούρια, πολύ μικρά κυβάκια
½ ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
200 g φιλέτο ρέγγας, μικρά κομμάτια
Αλάτι, μαύρο πιπέρι
1 μικρό κρεμμύδι, λεπτά δαχτυλίδια
- Ψήστε στον ατμό τις πατάτες με τη φλούδα τους.
- Όσο ψήνονται οι πατάτες ετοιμάστε τον άνηθο και τη ρέγγα: Ανακατέψτε με το χτυπητήρι το γιαούρτι, την κρέμα γάλακτος και τον χυμό λεμονιού. Προσθέστε τα αγγούρια, τον άνηθο και τη ρέγγα και αλατοπιπερώστε.
- Ξεφλουδίστε τις πατάτες. Χωρίστε τη ρέγγα σε μερίδες και γαρνίρετε με δαχτυλίδια κρεμμυδιού. Συνοδέψτε το ψάρι με τις πατάτες.
Ανά μερίδα: 294 kcal, 16 g πρωτεΐνες, 16 g λιπαρά, 20 g υδατάνθρακες