Ρέγγα με σάλτσα άνηθου και αγγουριού και φρέσκες πατάτες

Facebooktwitterpinterest

Χορταστικό αλλά ελαφρύ. Τρυφερή ρέγγα σε μυρωδάτη σάλτσα γιαουρτιού με χαμηλά λιπαρά.

Για 2 άτομα
400 g φρέσκες πατάτες
150 g γιαούρτι χαμηλών λιπαρών
50 g κρέμα γάλακτος
1 κουταλιά της σούπας χυμός λεμόνι
200 g αγγούρια, πολύ μικρά κυβάκια
½ ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
200 g φιλέτο ρέγγας, μικρά κομμάτια
Αλάτι, μαύρο πιπέρι
1 μικρό κρεμμύδι, λεπτά δαχτυλίδια

  1. Ψήστε στον ατμό τις πατάτες με τη φλούδα τους.
  2. Όσο ψήνονται οι πατάτες ετοιμάστε τον άνηθο και τη ρέγγα: Ανακατέψτε με το χτυπητήρι το γιαούρτι, την κρέμα γάλακτος και τον χυμό λεμονιού. Προσθέστε τα αγγούρια, τον άνηθο και τη ρέγγα και αλατοπιπερώστε.
  3. Ξεφλουδίστε τις πατάτες. Χωρίστε τη ρέγγα σε μερίδες και γαρνίρετε με δαχτυλίδια κρεμμυδιού. Συνοδέψτε το ψάρι με τις πατάτες.

Ανά μερίδα: 294 kcal, 16 g πρωτεΐνες, 16 g λιπαρά, 20 g υδατάνθρακες

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.