Σαλάτα μπρόκολου και πιπεριάς με σάλτσα τομάτας και κουκουνάρια
Απόλαυση λαχανικών – μια πλούσια σαλάτα με λίγες θερμίδες που μπορεί να καταναλωθεί και ως κυρίως πιάτο.
Για 4 άτομα
300 g μπρόκολο (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και κατεψυγμένο)
1 κόκκινη πιπεριά
Σάλτσα τομάτας
1 τομάτα
½ ματσάκι βασιλικό
1 κρεμμύδι φρέσκο
1 σκελίδα σκόρδο
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμόνι
½ κουταλιά της σούπας ξύδι από λευκό κρασί
2 κουταλιές της σούπας κραμβέλαιο
Αλάτι
Μαύρο πιπέρι
10 g κουκουνάρια
- Κόψτε το μπρόκολο σε μικρά μπουκετάκια. Κόψτε την πιπεριά σε μικρά κυβάκια.
- Σκεπάστε το μπρόκολο σε ένα σουρωτήρι και ψήστε το πάνω από ατμό για 7-8 λεπτά μέχρι να μαλακώσει αλλά να δαγκώνεται. (Το κατεψυγμένο μπρόκολο χρειάζεται λίγο περισσότερο χρόνο)
- Κόψτε την τομάτα σε πολύ μικρά κυβάκια. Ψιλοκόψτε τον βασιλικό. Κόψτε το φρέσκο κρεμμύδι σε λεπτά δαχτυλίδια. Ψιλοκόψτε το σκόρδο.
- Ανακατέψτε την τομάτα, τον βασιλικό, το φρέσκο κρεμμύδι, το σκόρδο, τον χυμό λεμόνι, το ξύδι και το λάδι. Ρίξτε στη σάλτσα αλάτι και πιπέρι.
- Ανακατέψτε το μπρόκολο και τις τομάτες με τη σάλτσα. Ρίξτε πάνω από τη σαλάτα τα κουκουνάρια.
Ανά μερίδα: 123 kcal, 5 g λιπαρά, 7 g υδατάνθρακες
Συμβουλή: Εξοικονομήστε χρόνο χρησιμοποιώντας κατεψυγμένο μείγμα μυρωδικών.
Έτσι η σαλάτα γίνεται κυρίως πιάτο:
Ρίξτε πάνω από τη σαλάτα μεγάλα ξύσματα παρμεζάνας ή κυβάκια από πρόβειο τυρί. Συνοδέψτε με μια μπαγκέτα ολικής αλέσεως.