Σαλάτα μπρόκολου και πιπεριάς με σάλτσα τομάτας και κουκουνάρια

Facebooktwitterpinterest

Απόλαυση λαχανικών – μια πλούσια σαλάτα με λίγες θερμίδες που μπορεί να καταναλωθεί και ως κυρίως πιάτο.

Για 4 άτομα
300 g μπρόκολο (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και κατεψυγμένο)
1 κόκκινη πιπεριά

Σάλτσα τομάτας
1 τομάτα
½ ματσάκι βασιλικό
1 κρεμμύδι φρέσκο
1 σκελίδα σκόρδο
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμόνι
½ κουταλιά της σούπας ξύδι από λευκό κρασί
2 κουταλιές της σούπας κραμβέλαιο
Αλάτι
Μαύρο πιπέρι
10 g κουκουνάρια

  1. Κόψτε το μπρόκολο σε μικρά μπουκετάκια. Κόψτε την πιπεριά σε μικρά κυβάκια.
  2. Σκεπάστε το μπρόκολο σε ένα σουρωτήρι και ψήστε το πάνω από ατμό για 7-8 λεπτά μέχρι να μαλακώσει αλλά να δαγκώνεται. (Το κατεψυγμένο μπρόκολο χρειάζεται λίγο περισσότερο χρόνο)
  3. Κόψτε την τομάτα σε πολύ μικρά κυβάκια. Ψιλοκόψτε τον βασιλικό. Κόψτε το φρέσκο κρεμμύδι σε λεπτά δαχτυλίδια. Ψιλοκόψτε το σκόρδο.
  4. Ανακατέψτε την τομάτα, τον βασιλικό, το φρέσκο κρεμμύδι, το σκόρδο, τον χυμό λεμόνι, το ξύδι και το λάδι. Ρίξτε στη σάλτσα αλάτι και πιπέρι.
  5. Ανακατέψτε το μπρόκολο και τις τομάτες με τη σάλτσα. Ρίξτε πάνω από τη σαλάτα τα κουκουνάρια.

Ανά μερίδα: 123 kcal, 5 g λιπαρά, 7 g υδατάνθρακες

Συμβουλή: Εξοικονομήστε χρόνο χρησιμοποιώντας κατεψυγμένο μείγμα μυρωδικών.

Έτσι η σαλάτα γίνεται κυρίως πιάτο:
Ρίξτε πάνω από τη σαλάτα μεγάλα ξύσματα παρμεζάνας ή κυβάκια από πρόβειο τυρί. Συνοδέψτε με μια μπαγκέτα ολικής αλέσεως.

 

 

http://avgi-breastcancer.gr/

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.