Σαλάτα καρότο με σάλτσα μήλου και ξηρών καρπών
Αυτή η σαλάτα είναι γευστικότατη ως ορεκτικό αλλά μπορεί να συνοδεύσει και ροδοκόκκινες πατάτες ογκρατέν.
Για 2 άτομα
1 ζουμερό μήλο
200 g γιαούρτι
2 κουταλάκια του γλυκού μους ξηρών καρπών (αμύγδαλα, φουντούκια)
Ξύσμα από τη φλούδα ενός βιολογικού λεμονιού
Αλάτι
100 g καρότα
100 g παντζάρια
- Καθαρίστε το μήλο και τρίψτε το. Ανακατέψτε το μήλο με το γιαούρτι, το μους ξηρών καρπών και το ξύσμα λεμονιού. Ρίξτε στη σάλτσα αλάτι.
- Ανακατέψτε τα καρότα και τα παντζάρια με τη σάλτσα. Φάτε τη σαλάτα αμέσως.
Ανά μερίδα: 315 kcal, 13 g πρωτεΐνες, 7 g λιπαρά, 46 g υδατάνθρακες
Συμβουλή: Μους ξηρών καρπών μπορείτε να βρείτε στο τμήμα φυσικών προϊόντων των σούπερ-μάρκετ ή σε καταστήματα φυσικών προϊόντων και διατηρείται για κάποιο διάστημα στο ψυγείο κλεισμένο καλά.