Σάλτσα με μυρωδικά για όλες τις σαλάτες
Πάει με όλα! Μία πράσινη σάλτσα για όλες τις εποχές του χρόνου. Την άνοιξη όταν κυκλοφορούν οι πρώτες φρέσκες σαλάτες στην αγορά, το καλοκαίρι με ώριμες τομάτες και αγγουράκια. Αλλά και τα τριμμένα γογγύλια, καρότα, παντζάρια, σέλερι ταιριάζουν υπέροχα με αυτή τη ευωδιαστή σάλτσα.
Για 6 άτομα
½ ματσάκι άνηθο
½ ματσάκι μαϊντανό
60 ml κραμβέλαιο
2 –3 κουταλιές της σούπας μηλόξυδο
60 ml νερό
½ – 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμόνι
1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα όχι πολύ καυτερή (μεσαία)
½ κουταλάκι του γλυκού μέλι
¼ κουταλάκι του γλυκού βασιλικός
1 κουταλιά της σούπας τριμμένη φρυγανιά
Αλάτι, πιπέρι
Ψιλοκόψτε τον άνηθο και τον μαϊντανό. Πολτοποιήστε τα στο μίξερ μαζί με το λάδι, το ξύδι, το νερό, τον χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα, το μέλι, τον βασιλικό και τη φρυγανιά.
Ρίξτε στη σάλτσα αλάτι και πιπέρι.
Ανά μερίδα: 51 kcal, 1 g πρωτεΐνες, 5 g λιπαρά, 1 g υδατάνθρακες
Πολύ πρακτικό:
Μπορείτε να έχετε έτοιμη από πριν αυτή τη σάλτσα. Όταν έχετε όρεξη για κάτι φρέσκο το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πλύνετε και να κόψετε τα λαχανικά.
Καλή όρεξη!