Σάντουιτς με σπανάκι και αυγό
Αυτό το πράσινο σαντουϊτσάκι μπορείτε να το παίρνετε μαζί σας για κολατσιό
Για 2 άτομα
200 g σπανάκι (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και κατεψυγμένο σπανάκι)
Αλάτι
2 βρασμένα αυγά
2 κουταλιές της σούπας τυρί επάλειψης χαμηλών λιπαρών
2 κρεμμύδια φρέσκα, δαχτυλίδια
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
2 κουταλιές της σούπας βασιλικό, ψιλοκομμένο
Πιπέρι
2 φέτες ψωμί ολικής αλέσεως (φόρμα)
1 τομάτα, φέτες
½ κόκκινη πιπεριά, μπαστουνάκια
- Βάλτε το σπανάκι με λίγο αλάτι σε μια κατσαρόλα και σκεπάστε. Αφήστε το σε χαμηλή θερμοκρασία για 2 λεπτά για να πέσει. Σουρώστε το σπανάκι σε ένα σουρωτήρι, στύψτε ελαφρώς και κόψτε σε μεγάλα κομμάτια. Ψιλοκόψτε τα αυγά. (Για να ξεπαγώσετε το κατεψυγμένο σπανάκι βάλτε το σκεπασμένο σε ένα σουρωτήρι πάνω από ατμό)
- Ανακατέψτε το σπανάκι, τα αυγά, τα φρέσκα κρεμμύδια, το σκόρδο και τον βασιλικό. Ρίξτε στην κρέμα αλάτι και πιπέρι.
- Αλείψτε την κρέμα στις 2 φέτες ψωμί. Βάλτε από πάνω τομάτες και πιπεριά. Καλύψτε με τις υπόλοιπες φέτες ψωμιού και κόψτε διαγώνια.
Ανά μερίδα: 247 kcal, 9 g λιπαρά