Σούπα με καρότα και ρύζι
Γευστική σούπα που ζεσταίνει το στομάχι και καταπραΰνει τη διάρροια.
Για 3 άτομα:
750 ml ζωμός λαχανικών
50 g λευκό ρύζι
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
½ κουταλάκι του γλυκού φρέσκο, ψιλοκομμένο τζίντζερ
100 g καρότα, λεπτές φέτες
Αλάτι
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
- Αφήστε να πάρει μια βράση ο ζωμός λαχανικών με το ρύζι. Προσθέστε το μοσχοκάρυδο και το τζίντζερ. Σκεπάστε και αφήστε να βράσει για 20 λεπτά.
- Προσθέστε τα καρότα και βράστε σε πολύ χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά. Ρίξτε στη σούπα αλάτι. Γαρνίρετε με τον μαϊντανό.
Ανά μερίδα: 66 kcal, 2 g πρωτεΐνες, 0 g λιπαρά, 15 g υδατάνθρακες
Συμβουλή: Αν προτιμάτε να φάτε μια κρεμώδη σούπα, απλώς βάλτε τα όλα στο μίξερ και πολτοποιήστε.