Σούπα με καρότα και ρύζι

Facebooktwitterpinterest

Γευστική σούπα που ζεσταίνει το στομάχι και καταπραΰνει τη διάρροια.

Για 3 άτομα:
750 ml ζωμός λαχανικών
50 g λευκό ρύζι
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
½ κουταλάκι του γλυκού φρέσκο, ψιλοκομμένο τζίντζερ
100 g καρότα, λεπτές φέτες
Αλάτι
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό

  1. Αφήστε να πάρει μια βράση ο ζωμός λαχανικών με το ρύζι. Προσθέστε το μοσχοκάρυδο και το τζίντζερ. Σκεπάστε και αφήστε να βράσει για 20 λεπτά.
  2. Προσθέστε τα καρότα και βράστε σε πολύ χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά. Ρίξτε στη σούπα αλάτι. Γαρνίρετε με τον μαϊντανό.

Ανά μερίδα: 66 kcal, 2 g πρωτεΐνες, 0 g λιπαρά, 15 g υδατάνθρακες

Συμβουλή: Αν προτιμάτε να φάτε μια κρεμώδη σούπα, απλώς βάλτε τα όλα στο μίξερ και πολτοποιήστε.

 

http://avgi-breastcancer.gr/

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.